Affirmaties voor december

Foto van een kopje thee naast een raam. Buiten sneeuwt het.

Affirmaties kunnen gebruikt worden om je mindset te veranderen of om inspiratie uit te halen voor het inrichten van je dag, of zelfs voor een hele levensfase. Elke maand kiezen wij passende affirmaties of orakelkaarten uit die bij die tijd van het jaar passen. Deze keer een kaartenlegging voor december!

De winterkou, maar voor veel Nederlanders daarmee ook de tijd van warme en gezellige feestdagen, komt eraan. Voor sommige mensen is dit een heerlijk vooruitzicht, terwijl anderen eigenlijk niet kunnen wachten tot de lente weer begint. Maar of je nou een echte winterliefhebber bent, of een enorme koukleum, er valt sowieso iets moois van te maken. Zeker als je weer een aantal inspirerende affirmaties hebt om gedurende de maand in je hoofd te houden!

De energie in december

De dagen worden steeds korter. December is voor veel mensen een tijd waarin ze ’s ochtends in het donker naar hun werk gaan en ’s avonds weer door het donker naar huis moeten. De een vindt dat onprettig, de ander sfeervol en knus, maar hoe je het ook wendt of keert; veel mensen hebben in deze tijd wel behoefte aan wat extra licht. En dat kan natuurlijk op allerlei manieren bereikt worden!

Zelfs als de traditionele christelijke kerstsfeer niks voor jou is, zijn er allerlei andere fijne versieringen en lichtjes te verzinnen die helemaal bij jou passen. Lang niet iedereen viert immers kerst! Meer kaarsjes in huis zetten of je open haard weer eens aansteken zijn ook al heerlijke manieren om wat meer warmte in huis te halen. Zelf ben ik ook groot fan van onze himalaya-zoutlampen. Deze hebben niet alleen een hele sfeervolle oranje kleur, maar werken ook nog eens heel sterk zuiverend, waardoor de energie in huis altijd prettig in balans blijft.

Behalve kerst zijn er in december nog meerdere andere feesten die over de hele wereld gevierd worden. Hier in Nederland is Sinterklaas natuurlijk een hele bekende, maar in andere delen van de wereld heb je ook…

  • Chanoeka (Joods feest ter nagedachtenis aan het oliewonder in Jeruzalem; eind november, begin december)
  • Bodhi-dag (Hier wordt de dag dat Boeddha verlichting bereikte onder de Bodhi-boom gevierd; 8 december, voornamelijk in Zuid-Oost Azië)
  • Wereldlichtjesdag (12 dec)
  • Gita Jayanti (Hindoeïstische feestdag rondom de teksten in de Bhagavad Gita, één van de Hindoeïstische geschriften; 14 dec, feestdag in India)
  • Winterzonnewende/midwinter (21 dec, op het Noordelijk Halfrond)
  • Pancha Ganapati (Hindoeïstisch festival ter ere van Ganesha – zie ook ons artikel over Ganesha – dat in 1985 is ontstaan als Hindoeïstisch alternatief voor kerst; 21 tm 25 dec, voornamelijk in India)
  • Kerst (25 dec, hoewel in sommige landen kerstavond op 24 en/of tweede kerstdag op 26 dec ook meetellen)
  • Kwanzaa (Feestdag waarop zwart zijn en traditionele Afrikaanse culturen worden gevierd; 26 dec tm 1 jan, Verenigde Staten)
  • Oudjaarsdag (31 dec)

Fijne edelstenen voor deze maand

Omdat de dagen zo kort zijn (met op 21 december de kortste dag van het jaar) is wat extra licht voor veel mensen heel welkom. Daarom kan het fijn zijn om stenen bij je te houden die zonne-energie in zich dragen. Nu denk je misschien meteen aan de zonnesteen, en dan zou je zeker gelijk hebben, maar er zijn nog meer stenen die zonne-energie symboliseren!

Zowel de oranje calciet als de carneool zijn stenen boordevol vrolijke, zonnige energie. Als je last hebt van wat somberheid of misschien een winterdip, kunnen deze stenen ook bevorderlijk werken voor het terugvinden van wat positiviteit en blijdschap. Ze geven je de energie om weer dingen aan te pakken, zelfs als je eigenlijk liever met een dekentje op de bank zou willen zitten.

Een stukje diepblauwe Lapis Lazuli steen.
Lapis Lazuli
Een stukje groene Jade steen.
Jade

Tijdens de feestmaand zijn er veel mensen die hun vrienden, geliefden en familie opzoeken. Voor het bevorderen van een gezellige, prettige sfeer en een gevoel van vriendschappelijkheid, kan je een lapis lazuli bij je dragen. Lapis lazuli bevordert je communicatievermogen, bevordert contacten en vriendschappen én draagt bij aan een gevoel van dankbaarheid.

Dat gevoel van dankbaarheid is sowieso iets wat goed bij de feestmaand past. Je kijkt terug op het afgelopen jaar, en bedenkt je alle dingen (en mensen en dieren) waar je dankbaar voor bent in je leven. Dit kan lastig zijn in zo’n gek, moeilijk jaar als dit, maar juist daarom is het goed om extra bewust bezig te zijn met de dingen waar je wel dankbaar voor bent.

Stenen die het gevoel van dankbaarheid nog wat extra kunnen aanwakkeren zijn groene aventurijn, jade, prehniet en malachiet. Eigenlijk allerlei groene stenen, omdat deze in contact staan met je hartchakra!

Affirmaties voor december

We hebben weer een aantal hele fijne affirmaties (een soort mantra’s die je in je hoofd kan blijven herhalen, ter inspiratie of om te manifesteren) uit twee verschillende kaartensets voor jullie verzameld. Gebruik de inspirerende teksten naar eigen inzicht, en kijk goed naar wat jij deze maand nodig hebt. Hopelijk dragen deze mooie affirmaties bij aan een heerlijke decembermaand.

Gabrielle Bernstein – Het Universum Staat Achter Je

– Vreugde leidt tot creativiteit

– De liefde van het universum zal mij altijd naar het licht leiden

– Ik richt me op mijn innerlijke kracht en zie de wereld door de lens van liefde

– Dank je, universum, dat ik het licht door de duisternis mag zien en dat liefde mijn angst verjaagt

Rosalinda Weel – Terugkeer naar Zelfliefde

– Wacht niet op het licht van buiten, maar zet eerst het licht in jezelf aan

– Ik mag ontvangen

– Start elke dag met een positieve gedachte en een dankbaar hart

Alvast een hele fijne laatste maand van 2021 gewenst namens de teams van bijTARA en de Tara winkel, en tot volgend jaar! ♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *