Wie zijn wij?

BijTARA is een website voor blogs, artikelen en een podcast met een spiritueel randje. Deze website is ontstaan vanuit de Tara, een spirituele cadeauwinkel. In eerste instantie zochten we een plek waar we mensen meer uitleg konden bieden over onze producten, zoals de werking van edelstenen of eigenschappen van yogamatten. Uiteindelijk heeft de website zich steeds meer uitgebreid tot een soort online magazine, boordevol inspiratie!

Een foto van Eelco
Eelco

Eelco is al 20 jaar (samen met zijn vrouw Riet) de eigenaar van de Tara in Amersfoort en is daarnaast jarenlang werkzaam geweest in de psychische gezondheidszorg. Hij werkt graag met mensen en is altijd in voor een praatje. Ook vindt hij het mooi om te zien wat spiritualiteit voor verschillende mensen kan betekenen. Met bijTARA hoopt hij een online rustpunt te kunnen creëren, zoals zijn winkel een rustpunt is in de drukke winkelstraten van Amersfoort.

Robin werkt al 5 jaar bij Tara, wat als een bijbaantje begon en waar ze sindsdien nooit meer is weggegaan. Ze heeft een achtergrond in de taalkunde en houdt zich het liefst bezig met een combinatie van creativiteit en taal. Daarom leek het haar ontzettend leuk om haar baan als verkoopmedewerker in te wisselen voor het werken aan bijtara. Hiermee hoopt ze lezers en luisteraars weer op een nieuwe manier te kunnen inspireren.

Een foto van Robin
Robin

Door de lockdowns tijdens de corona-crisis in 2020 en 2021 veranderde de manier van werken in de Tara enorm. Eerst lag onze focus altijd bij de fysieke winkel, maar nu begon het belang van het internet zich steeds meer te bewijzen. Niet alleen voor het verkopen van al onze mooie artikelen, maar ook om mensen bij elkaar te brengen, kennis te delen en elkaar te inspireren. Daarom besloten Eelco en Robin hun blik te verruimen en deze website te starten. 

Met dit online magazine hopen Eelco en Robin de fijne, ontspannen sfeer uit de Tara winkel ook digitaal bereikbaar te maken én mensen op een nieuwe manier te inspireren. Dat is een enorme uitdaging voor twee mensen die nog nooit eerder een website hebben gebouwd, maar ze hebben er ook ontzettend veel plezier in!

Lijkt het jou leuk om af en toe eens iets voor ons te schrijven of heb je een voorstel voor een andere mooie samenwerking? Je mag altijd contact met ons opnemen!

En ben je benieuwd naar onze winkel? Kijk dan vooral eens op onze webwinkel!

Het Tara logo