Edelstenen in de spotlight

We lichten regelmatig een specifieke edelsteen uit en vertellen je dan alles over de uiterlijke kenmerken, symboliek en energetische werking ervan. Op deze pagina zullen we al die ‘spotlight’-artikelen verzamelen. Suggesties voor specifieke steensoorten zijn altijd welkom; vul in dat geval gerust ons contactformulier in. Veel leesplezier!

In de Spotlight Robijn

Robijn! De geboortesteen van juli. Robijn is echt de koning onder de edelstenen. Met zijn diep rode kleur is die ook veel terug te vinden in juwelen en tiara’s uit koningshuizen over de hele wereld. En nog steeds is Robijn een zeer geliefde steen voor in sieraden.

Lees verder »

In de Spotlight: Maansteen

Maansteen een bekende steen als het gaat om vrouwelijkheid, hormonen, zwangerschap maar ook intuïtie. Deze prachtige steen heeft een  sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Maansteen kan je derde oog openen en je inzichten geven. 

Lees verder »

In de spotlight: Smaragd

We zitten nu in de maand mei en de wereld maakt zich weer klaar om weer volledig tot bloei te komen. Smaragd is met zijn frisse groene kleur echt een steen voor de lente! De kleur is zelfs zo bijzonder dat het zijn eigen naam heeft gekregen namelijk ‘Smaragdgroen”. De lente staat symbool voor een nieuw begin en nieuw leven. De smaragd maakt het gemakkelijker afscheid te nemen van wat niet meer voor jou werkt en om positief aan iets nieuws te beginnen.  En echt te genieten van de mooie dingen in het leven. 

Lees verder »

In de spotlight: Bergkristal

Bergkristal misschien wel een van de meest bekende stenen. Deze edelsteen is te herkennen aan zijn witte, doorzichtige, glasachtige uiterlijk. Bergkristal heeft een enorme geneeskracht, het is een neutrale en sterke zuiverende steen. Bergkristal wordt vaak gebruikt bij energetische behandelingen, lichtwerken, healings en edelsteentherapie.

Lees verder »

In de spotlight: Aquamarijn

Aquamarijn is een rustgevende en kalmerende steen. Hierdoor wordt hij ook wel gezien als de steen voor meditatie. Aquamarijn stimuleert de communicatie met jezelf en versterkt je intuïtie en vergroot zelfinzicht. De steen helpt verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen.

Lees verder »

In de spotlight: Obsidiaan

Obsidiaan is een hele bijzondere steen met een krachtige werking. En er zijn ook nog eens allerlei verschillende varianten van! In dit artikel vertellen we er alles over.

Lees verder »

In de spotlight: Agaat

De agaat is één van de bekendste en veelvoorkomende edelsteenfamilies en er zijn veel verschillende varianten van: Boomagaat, mosagaat, chalcedoon, carneool, en noem zo maar op… Meer weten over deze steen? Lees snel verder!

Lees verder »

De bijTARA shop

Handgemaakt, fairtrade en exclusief!