In de spotlight: Granaat

Kan jij wel een beetje zelfvertrouwen en wilskracht gebruiken? Granaat is de steen voor jou. Granaat geeft zelfvertrouwen en helpt je bij moeilijke situaties, geeft energie en de wilskracht om door te gaan.  Granaat help bij het opheffen van blokkades en verlicht depressieve gedachten. Het is een blije steen en maakt je vrolijk en creatief. 

Granaat is een edelsteen die in veel verschillende kleuren wordt gevonden. Denk je aan een granaat zien de meeste mensen een prachtige donker rode steen voor zich. Maar naast rood is granaat ook te vinden in het groen, roze, oranje, bruin, wit en zwart.

 

In dit artikel...

Waar komt de naam vandaan

Granaat heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord “Granatus” wat komt van het woord “malum garanatum” wat granaatappel betekend. De stenen worden vaak rood en relatief rond gevonden en lijken hierdoor op de rode zaden in de granaatappel.
Granaat is een verzamelnaam voor een groep divers gekleurde stenen met dezelfde hardheid. Granaat is een van de hardste edelestenen en worden diep in de aarde gevormd.

Verschillende soorten granaat

Pyroop: (Grieks voor vuurachtig) Heeft een donker rode tot zwarte kleur. Pyroop word veel in sieraden gebruikt.
Alamandien: De naam komt van de plaats waar de steen veel gevonden is namelijk Alabanda een regio in Klein-Azië. Hij is donker rood tot bruinrood van kleur.
Rhodoliet: Is een mix van pyroop en alamandien. Met kleur tinten van paars, roze en rood.
Spessartiet: Is vernoemd naar het gebergte in Duitsland waar die veel is gevonden. Deze granaat soort is oranje, geel van kleur.
Uvaroviet: Deze groene granaat is erg zeldzaam.
Grossulaar: (Latijns voor kruisbes) Deze granaat soort kan groen, geel of bruin zijn.

Granaat kan ook kleurloos zijn. Door de hardheid van de steen en de mooie glans wordt de kleurloze variant ook gebruikt als imitatiediamant.

Werking

Mentaal: Granaat is een steen die goed help bij een crisissituatie. Granaat geeft hoop, moed, zelfvertrouwen, wilskracht, versterkt energieën en helpt bij trauma verwerking.
Lichamelijk: Granaat versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam. Een groot bestandsdeel van granaat is ijzer. Hierdoor heeft het een positieve werking op de bloedsomloop en het hart. Dit zorgt er voor dat wonden en ontstekingen sneller genezen. Granaat heeft een positieve werking op het libido.

Chakra

Rode granaat: Eerste chakra (wortelchakra) passie, aarding, fysieke vitaliteit en energie uithoudingsvermogen en stabiliteit
Orange granaat: Tweede chakra (sacraalchakra) seksualiteit, zelfidentificatie, integriteit en  zakelijk succes
Groene granaat: Vierde chakra (hartchakra) liefde, rijkdom, vergeving, compassie en groei

Sterrenbeelden

Steenbok
Ram
Leeuw
Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *