In de spotlight: Aquamarijn

Aquamarijn is een rustgevende en kalmerende steen. Hierdoor wordt hij ook wel gezien als de steen voor meditatie. Aquamarijn stimuleert de communicatie met jezelf en versterkt je intuïtie en vergroot zelfinzicht. De steen helpt verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen. 

Aquamarijn heeft een blauw, groene kleur. En is een variant van het mineraal beril. Door de steen te verhitten op 400 tot 450℃ veranderd de kleur en krijgt die de bekenden diep blauwe kleur. 

In dit artikel...

Geschiedenis

De naam Aquamarijn beteken water van de zee en komt van het Latijnse woord aqua (water) en marina (van de zee). Aquamarijn is een steen die vroegen veel werd gedragen als amulet of talisman bij zeelieden. Er werd gelooft dat de steen je zou beschermen tegen verdrinking en het dat die een veilige reis bied. Hierdoor wordt deze steen ook vaak mee gegeven aan mensen die een langen reis gaan maken. 

Er is een legenden die gaat over een kapitein die verliefd werd op een zeemeermin, zij gaf hem een aquamarijn mee om hem te beschermen. 

De Grieken en Romeinen gebruikten de Aquamarijn veel in sieraden en gaven het als symbool van trouw aan hun geliefden. 

Werking

Mentaal: Aquamarijn is een rust gevende, kalmerende steen en stimuleert spirituele groei. Hij versterkt je communicatieve vaardigheden en helpt bij het spreken in het openbaar. Deze steen vergoot het zelfinzicht en doelgerichtheid. Hij hebt bij het succesvol halen van je doelen. 
Lichamelijk: Aquamarijn is een steen die verkoelend werkt en  goed help bij allergieën. Hij helpt bij klachten rondom de keel zoals bronchitis, vastzittende hoest en ontstekingen in voorhoofds- en bijholtes. Hij heeft een positieve werking op de slijmvliezen, schildklieren, gebit en ogen. Hij brengt je hormoonstelsel in balans en stimuleert groei. 

Chakra

Aquamarijn past bij het 5e chakra, het keel chakra.
Ook zorgt Aquamarijn voor het uitlijnen van je chakra’s.
Het uitlijnen van je chakra’s is het in balans brengen. 
Het helpt je chakra’s meer open en gecentreerd te maken.
Als je chakra’s niet uitgelijnd zijn kun je dat merken aan dat je je angstig, droevig, gefrustreerd en instabiel kan voelen. Lichamelijk kan je symptomen krijgen zoals hoofdpijn, rugpijn en maagklachten, 

Categorie miniatuur webshop

Sterrenbeelden

Waterman
Vissen
Weegschaal
Tweelingen

Shop in onze webshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *