Wu Xing inspiratiekaarten

Wu Xing  inspiratiekaarten
een nieuwe set kaarten gebaseerd op de Chinese filosofie

Baarnse yogadocent en coach Juliette Jansen maakte zelf een set inspiratiekaarten voor haar Yin Qi Yoga-lessen, omdat deze set nergenste vinden was. Eenvoudig gelamineerde kaartjes in een simpele houten theekist. Cursiste Mariska Schotman zag haar idee en bood aan het mooi vorm te geven en zo is de samenwerking ontstaan.

Na heel wat uren werk en overleg is het dan zover, de set Wu Xing inspiratiekaarten is nu al, na een paar weken, toe aan een tweede druk. Deze set is gebaseerd op 5-elementenleer vanuit de Chinese filosofie en bestaat uit 70 kaarten met op elke kaart een inspirerende zin. Voor elk element, te weten hout, vuur, aarde, metaal en water zijn er 14 kaarten. 

De 5 elementen heten in het Chinees Wu Xing. Wu betekent vijf en Xing bewegen. Deze elementen vind je in de natuur, zoals de wisse­lingen van de seizoenen, welke ook de mens beïnvloeden. Elk element is verbonden met een seizoen, kleur, emotie, smaak etc. Zo hoort de lente bij het hout­element, wat staat voor groei en bloei in de natuur, maar ook in jezelf.Welke doelen wil jij nog verwezenlijken? 

Hoe gebruik je de Wu Xing inspiratiekaarten?

Spreid de kaarten uit en kies een kaart op je gevoel. Je kunt ook heel bewust per element of per seizoen de bijbehorende kaarten neerleggen en dan je keuze maken.

De set is ook een mooie aanvulling tijdens de lessen voor docenten die met de 5 elementen werken,  zoals bij: Yin Yoga of Qi Gong. Tevens te gebruiken bij Feng Shui, TCM, acupunctuur en eigenlijk voor iedereen die zich wil laten inspireren door de filosofie van de 5 elementen.

Deze inspiratiekaarten worden geleverd in een mooi geborduurd tasje met een Chinees geluksmuntje. De luxe set is van een degelijke kwaliteit en het formaat is per kaart ca. 125 bij 85 mm.

Reacties van mensen die de set hebben ontvangen:

Ik ben heel blij en verrast door jullie prachtige kaartenset!!! Ik ga ermee aan de slag!

Wat een mooie set inspirerende kaarten. Ik kan deze set ook in mijn praktijk en tevens in een gespreksgroep gebruiken.

Wat een prachtige set, ziet er geweldig uit! 

Wat hebben jullie een super mooie set ontworpen, vanmorgen na de yogales direct besteld.

De zinnen  op de kaarten zijn helder en brengen je dichter bij je eigen gevoel.

Ik wil de set graag aan mijn cursisten laten zien van de voetreflexopleiding!

Ik heb zojuist jouw kaartenset ontvangen. Heel mooi,  dank je wel. Ik denk dat ik ze heel goed kan gebruiken, zowel in mijn Tai Chi Qigong lessen en eveneens in de Yin Yogalessen. De Vijf Elementen Filosofie vind ik zo prachtig.

Voor meer informatie:

https://www.kindercoaching.nl

 

Deze kaartenset is hier te koop.

Juliette Jansen

Juliette Jansen

COACHING -YIN YOGA - KUNST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *