De schoonheid van het positieve uitzenden

Het “gelijke trekt het gelijke aan” is misschien iets wat je al vaker hebt gehoord. Ook ik had dit eerder gehoord maar ik had me er nooit verder in verdiept. Maar na een lastige periode met een aantal tegenslagen heb ik mijn hele mindset omgegooid en is mijn hele perspectief op het leven veranderd. Ik ervaar meer vreugde en ik trek op dit moment dan ook meer positiviteit aan. In dit artikel leg ik je uit hoe jou dat ook kan lukken.

Als er een tijdje geleden iets vervelends gebeurde, was ik boos op alles om me heen en vroeg ik me altijd af waarom dat mij nou weer overkwam. Met als gevolg dat ik ook alleen maar negatieve dingen aantrok in mijn leven. Als het ware ga je dus als een neerwaartse spiraal naar beneden door alle negatieve situaties die je in je leven aantrekt. Ik heb toen gelukkig voor mezelf besloten dat ik dit helemaal anders wilde gaan doen. Ik heb me een periode lang verdiept in het positieve aantrekken en innerlijke groei. Ik heb geleerd dat de energie die je uitzendt ook de energie is die je weer terugkrijgt. De gedachten die we uitzenden creëren dus onze realiteit. Als je lang piekert over een bepaalde situatie en je helemaal in je hoofd gaat visualiseren hoe dit fout kan gaan, is de kans veel groter dat het daadwerkelijk ook gebeurt. Wat je dus het universum instuurt door middel van een gedachte of een visualisatie ontvang je weer terug. Ook is het zo dat je andere mensen aantrekt door de frequentie en de energie die je uitzendt. Als je negatieve gedachtes uitzendt trek je de mensen aan die dat ook doen, zo omring je je dus niet met de juiste mensen.

Maar nu ben je natuurlijk benieuwd op welke manier je positieve gedachtes uitzendt. Ikzelf ben begonnen met elke avond opschrijven waar ik die dag dankbaar voor ben. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals dankbaar zijn dat je die dag lekker in de zon hebt gezeten. Als je je dankbaarheid toont richting het universum komen de situaties die je graag wilt ook veel sneller uit. Dankbaarheid tonen werkt echter ook tegen gevoelens van stress en angst.

Het tonen van dankbaarheid is erg belangrijk als je bepaalde berichten wilt uitzenden richting het universum. Eerst schrijf je op waar je dankbaar voor bent en daarna omschrijf je concreet wat je graag wilt dat er gaat gebeuren. Als je hier echt in gelooft ontvang je uiteindelijk ook een cadeau van het universum. Want weet dat het universum aan jouw kant staat en dat je alles kan creëren wat je wilt als je maar een positieve instelling hebt. De basis van vreugde vinden in je leven is een positieve mindset.

De basis van vreugde vinden in je leven is een positieve mindset.

Ook heb ik een lijst gemaakt met alle dingen waar ik een geluksmoment door ervaar. Ikzelf ervaar al een geluksmoment als ik de warmte van de zon voel of als ik kaneel ruik. Maar door dit op te schrijven ervaar je die geluksmoment ook veel meer. Je wordt je er namelijk bewust van en op die manier ervaar je veel meer vreugde. En door je geluksmomenten bewust mee te maken zend je positieve frequenties uit en ontvang je ook meer positiviteit. Het klinkt allemaal best simpel maar het kan nog wel lastig zijn om op het moment te komen dat je mindset overstroomt van positiviteit en iedereen ervaart een ander proces. Maar je komt er wel al is het met kleine stapjes. En om realistisch te zijn… iedereen heeft wel eens een rotdag en dat is normaal. Zolang de positiviteit in je leven maar bloeit.

tussenstukkie2
Esra Pas

Esra Pas

Esra is 20 jaar oud en zit nu in haar laatste jaar van haar MBO-opleiding in de zorg en welzijn. Op dit moment is Esra veel bezig met spiritualiteit en beheert een groep op Facebook genaamd ‘’de zweefteefjes’’ waarin topics geplaatst worden over spiritualiteit. Esra werkt op dit moment in de zorg en start na de zomer met de HBO Opleiding Social Work. Verder vindt Esra het heerlijk om te wandelen, te lezen, haar edelsteencollectie aan te vullen en om met haar vriendinnen te zijn. Omdat Esra veel met mensen werkt heeft ze ervaring hoe je moet omgaan met negatieve energieën van andere en hoe je je moet afsluiten van de negatieve energieën. Ook vindt Esra het leuk om te schrijven en om iedereen mee te nemen in haar spirituele reis zodat ze anderen iets kan meegeven en zelf ook weer kan leren.

De “Zweefteefjes” facebookgroep vind je hier.

1 gedachte over “De schoonheid van het positieve uitzenden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *