In de spotlight: Seleniet

Heb jij wel eens het gevoel dat er een engeltje op je schouder zit? Dat er iemand met je meekijkt terwijl je verschillende levenskeuzes maakt, en dat je zachtjes de juiste richting op gestuurd wordt? Heb je misschien zelfs wel contact met een van de aartsengelen, zoals Michaël of Rafaël? 

Om dit soort contacten te bevorderen, worden vaak de celestien en de seleniet aangeraden. Beide stenen stellen je open voor spirituele ervaringen en inzichten, en bevorderen het contact met gidsen. Maar ook op andere vlakken zijn deze stenen heel fijn! Zelfs voor de mensen die helemaal niks met engelen hebben, zijn deze ‘engelenstenen’ vaak heel nuttig.

Hoewel er dus twee stenen zijn die vaak ‘engelenstenen’ genoemd worden en die elkaar qua werking mooi aanvullen, wil ik in dit artikel echt focusen op de seleniet. Deze bijzondere steen wordt in allerlei vormen aangeboden en draagt een superbijzondere energie in zich. Daarom ben ik eens uit gaan zoeken wat voor eigenschappen deze steen allemaal heeft. Je leest het hieronder!

Uiterlijk

Meestal is de seleniet die je in winkels tegenkomt wit van kleur, maar er bestaan ook andere varianten! De oranje versie is nog vrij bekend, maar wist je dat seleniet ook geel, rood of groen kan zijn? Woestijnroosjes en vissenstaartseleniet zijn twee specifieke selenietsoorten met een eigen kleur en structuur. Seleniet is vaak een beetje melkachtig, maar kan ook heel helder zijn. De heldere variant wordt ook wel satijnspaat of Mariaglas genoemd. Door sommige heldere soorten kan je zelfs lezen!

De structuur van seleniet is vaak een belangrijk herkenningspunt: De steen bestaat uit allemaal langwerpige ‘staafjes’. Seleniet wordt dan ook vaak in (deels) ruwe variant verkocht, zodat de structuur mooi zichtbaar blijft.

Seleniet bevat een heel hoge concentratie gips en is verwant aan bijvoorbeeld de albast. Dit zorgt er ook voor dat seleniet kan oplossen in water. Daarom moet je seleniet nooit in contact laten komen met water; voor je het weet ben je je steen kwijt!

Energetische werking

Zodra je je verdiept in de werking en betekenis van de seleniet, snap je wel waarom deze steen zo populair is. Hij is namelijk niet alleen goed voor het contact met engelen, gidsen of andere bovennatuurlijke energieën, maar hij doet nog veel meer!

Seleniet staat bijvoorbeeld bekend om haar zeer sterke zuiverende werking. Je kan de seleniet niet alleen gebruiken om bijvoorbeeld de energie in je huis mee te reinigen (zoals je ook met salie of palo santo zou kunnen doen), maar ook om je eigen aura mee te zuiveren én zelfs om je andere edelstenen mee te reinigen. Ook is de seleniet zelfreinigend, waardoor je zelf in principe niks meer hoeft te doen om je seleniet zuiver te houden. Toch kan het soms fijn zijn om hem tijdens volle maan even in je raamkozijn te leggen, zodat de maan haar nóg iets meer energie geeft!

De zuiverende energie van de seleniet zorgt ervoor dat je geest helder wordt, waardoor je makkelijker kan mediteren en waardoor je meer open gaat staan voor allerlei andere spirituele ervaringen. Hij opent je kruinchakra, die sterk in verbinding staat met spiritualiteit en zelfs bovennatuurlijke gaven. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je eigen levenslessen en je spirituele pad. Sommige mensen vertellen zelfs dat seleniet ze helpt bij waarzeggerij, telepathie en reizen tussen verschillende dimensies!

Die bovengenoemde rust in je hoofd heeft nog een fijne bijkomstigheid: Doordat je makkelijker kan kalmeren, zal je ook makkelijker in slaap vallen. De seleniet is dus ontzettend fijn voor mensen die te maken hebben met slapeloosheid of onrustige dromen.

De seleniet verwijdert niet alleen negatieve energieën uit je huis of werkplek, maar brengt daarvoor in de plaats ook een hele zuivere, prettige energie mee. Deze energie bevordert een gevoel van vrede, tevredenheid en blijdschap. Ook kan deze tevredenheid leiden tot een groter gevoel van zelfvertrouwen en zelfliefde. 

Een foto van seleniet waarin de natuurlijke structuur goed zichtbaar is
Je kan de seleniet vaak herkennen aan haar bijzondere structuur
Een halfruw torentje van seleniet
Je ziet seleniet vaak in de vorm van dit soort torentjes, waardoor de natuurlijke structuur van de steen bewaard blijft

Werking op lichamelijk vlak

Hoewel de seleniet vooral een hele spirituele steen is, heeft ze ook een bijzondere werking op lichamelijk vlak. Zo is dit bij uitstek de steen voor iedereen die klachten heeft aan de rug, en dan specifiek de ruggengraat. De seleniet houdt je ruggengraat sterk en gezond, en vermindert eventuele pijn. Ook zorgt seleniet dat je lichaam flexibel en lenig blijft. Daarnaast brengt de seleniet hormonale schommelingen in evenwicht en bevordert ze het herstel na een bevalling. Ook op borstvoeding heeft ze een positieve invloed. 

Let er altijd op dat de werking van edelstenen niet is bewezen. Raadpleeg bij klachten altijd een arts!

Seleniet-producten kopen? In onze webshop vind je een aantal opties (en in onze fysieke winkel nog veel meer!)

2 gedachten over “In de spotlight: Seleniet”

    1. Dankjewel Jochem! En dat leek me wel zo netjes inderdaad, als ik inspiratie bij jullie (en andere mooie websites) vandaan haal voor mijn schrijfsels. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *