Holistische Coaching

Bij sommige coaches wordt ook wel een pendel gebruikt in plaats van een biosensor

Met plezier kom ik regelmatig bij Tara Boeddha en vind het fijn dat ik iets mag schrijven. Mijn naam is Imke en ik ben werkzaam als holistisch therapeut.

Holisme, wat is dit eigenlijk?

Het is de zienswijze dat een mens uit een geheel bestaat van; lichaam, emoties en je ziel. Deze zijn allemaal met elkaar in verbinding. Wanneer een van deze aspecten uit balans is, heeft dit altijd invloed op de rest. Denk maar eens aan de momenten dat je je lichamelijk zwak of ziek voelt; vaak gaat hier een periode aan vooraf dat je niet lekker in je vel zit of je te hard hebt gewerkt. Daarbij heeft het ziek zijn zelf ook weer invloed op je emoties; je kan dan wat minder hebben.

Mijn werk

Mijn werk bestaat uit het meten van jouw energiebalans door middel van een biosensor. Dit is een meetinstrument dat energie meet. Aan de hand hiervan komt er naar boven wat er bij jou uit balans is. Dit kunnen verschillende dingen zijn en hier heb ik verschillende protocollen en oefeningen voor. Wat onder andere naar boven kan komen zijn; allergieën, tekort of teveel aan voedingsstoffen, NEI methode voor vastzittende emoties, chakra’s en kernkwaliteiten. Sommige klachten kunnen ter plekke verholpen worden, andere dingen hebben wat meer tijd nodig, zoals trauma’s of gebeurtenissen die veel impact hebben gehad. Het is wel zo dat er na een consult vaak al verschil bemerkt wordt, zoals een lichter gevoel.

Symbolisch kun je de mens vergelijken met een ui met verschillende lagen. In je leven bouw je verschillende lagen op door wat je meemaakt maar als je dit bij je blijft dragen, blijft je rugzak vol. Het doel van de holistische therapie is om de lagen die niet meer bij je passen, los te laten zodat je steeds meer bij je eigen kern komt. Je voelt je hierdoor beter in balans en weet beter wat je wil. Daarnaast kun je tegenslagen die in de toekomst op je pad komen, beter aan.

Naast holistische consulten, geef ik ook coaching omdat ik een achtergrond heb als social worker. Ook doe ik kaartleggingen aan de hand van levensboompadenkaarten. Hierdoor kom je er achter wat er op dieperliggend niveau in jouw leven speelt en welke richting je op gaat. Ik vind het ook heel leuk om te schrijven dus schrijf vaak blogs die ik op mijn site en social media plaats. Wie weet mag ik ook vaker iets voor bijTARA schrijven. Heb je vragen of heb je interesse? Dan kun je me altijd benaderen. Wanneer je twijfelt of deze werkwijze iets voor jou is, kunnen we altijd vrijblijvend kennismaken. Wie weet tot snel!

Imke is holistisch therapeut met een achtergrond in de social work. Je kan meer over haar vinden op haar website of instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *