Onze top 3 boeken over...

Hekserij en wicca

Je hoort en leest de laatste tijd veel meer over hekserij, magie en wicca dan een paar jaar geleden. Tiktok en Instagram staan vol met inspirerende, witchy content, waardoor de drempel om erover te leren steeds lager wordt. Maar nu je interesse in hekserij eenmaal gewekt is, wil je misschien juist wel veel meer leren. Juist de details en de diepgang opzoeken. En hoewel het internet bomvol info staat, gaat er niks boven een fijn, leerzaam boek. Daarom hebben wij onze top 3 boeken over magie voor je op een rijtje gezet!

1. Heksen – Nispen, J. van

Dit supermooi geïllustreerde boek is perfect voor elke beginner in de wereld van de magie. Joyce van Nispen neemt je o.a. mee langs alle basics, zoals astrologie en maanstanden, numerologie, edelstenen, de seizoenen, tarot, pendelen en handlezen.

Het boek is heel overzichtelijk, waardoor je alles makkelijk kan vinden. Elk onderwerp wordt uitgebreid behandeld, maar wel in makkelijk begrijpbare taal. Geen langdradige, stoffige teksten dus, maar juist lekker to the point! 

Het oog wil natuurlijk ook wat, en dat zit met dit boek zeker goed. De vormgeving is prachtig, waardoor dit boek nét even dat beetje meer heeft dan de meeste andere boeken. Daarmee is dit ook een ideaal boek om lekker op je salontafel te laten slingeren, zodat je hem af en toe eens door kunt bladeren. 

Shop hem hier!

2. Het Heksenzakboekje – Carvel, A.

Het vorige boek was perfect als eyecatcher op je salontafel, maar soms wil je juist een boekje dat je makkelijk mee kan nemen. Dit zakboekje is daar speciaal voor gemaakt; hij is klein genoeg dat hij in je tas of zelfs je broekzak past, maar groot genoeg dat je hem nog steeds comfortabel kan lezen.

Ook dit boekje is superoverzichtelijk, boordevol info over allerlei magie-gerelateerde dingen. Je kan bijvoorbeeld van alles leren over de geschiedenis van hekserij, verschillende soorten magie, symboliek of een kennismaking met wicca, maar er staan ook allerlei nuttige spreuken en bezweringen in die je direct kunt toepassen. Je hoeft je dus niet per se in de geschiedenis te verdiepen om wel alvast met deze magische spreuken aan de slag te gaan.

Shop hem hier!

3. De Weg van de Heks – Lunadea

Lunadea is de bekendste traditionele heks van Nederland. Met haar boeken wil ze laten zien dat hekserij niks geks of engs is, zoals in sommige fantasy-films, maar juist iets heel moois en krachtigs.

In haar boeken vertelt ze van alles over magie: Verbinding met de natuur en de seizoenen, intuïtie en rituelen. Ook neemt ze je mee in haar eigen geschiedenis: Hoe heeft zij zelf kennisgemaakt met hekserij en hoe is dat daarna verder gegroeid? 

Dit boek is perfect voor iedereen die liever het bos in gaat dan de drukke stad, en iedereen die liever intuïtief leeft dan puur rationeel.

Shop hem hier!

En wist je dat Lunadea sindsdien nog een nieuw boek heeft uitgegeven? Deze heet Heks in het Groen en is ook echt een aanrader. Hij gaat specifiek in op natuurmagie en bijbehorende oerkrachten.

Zit hier nou toch nét niet bij wat je zocht? Gelukkig bestaat er nog veel meer. Voor inspiratie kan je natuurlijk altijd eens komen kijken bij onze winkel in Amersfoort of op de webshop. 

Geniet van jouw ontdekkingstocht in de wereld van de magie!

Wat voor magie beoefen jij? En wat is je favoriete boek om meer te leren over de wereld van hekserij? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *