Boek "Joy" van Jules Hoenderop

Wat als de spirituele zoektocht van je partner botst met jouw nuchterheid? Kan een relatie zo’n verschil in overtuiging overleven? Dat dilemma behandelt Jules Hoenderop in ‘Joy’, een mysterieuze en spannende roman (die zich deels in onze eigen stad, Amersfoort, afspeelt!) over de oudste kracht in het universum: de liefde. Winnen de verschillen of overwint de liefde alles? 

Waarover gaat het boek?

In ‘Joy’ volgen we de nuchtere Frank en de spirituele Susan, wiens relatie tijdens een rondreis door Italië op de proef wordt gesteld. De zoektocht naar het spirituele vormt de rode draad, maar het is ook een psychologische roman, die op bepaalde momenten zelfs aandoet als een thriller. Voor ieder wat wils dus, en dat in een beeldende schrijfstijl waardoor je je zelf in Italië waant. Tegelijkertijd is het een verhaal over de onmetelijke liefde voor een vrouw en een kind. Liefde en menselijke relaties, geen evidente materie, zeker niet wanneer je partner en jij een totaal andere overtuiging hebben. Het boek onderzoekt spiritualiteit in liefdesrelaties, schoonheid, intimiteit en grote levensvragen.

De helft van de royalty’s voor Joy gaan naar de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De snelst groeiende patiëntenvereniging in Nederland die zich elke dag inzet voor het welzijn van iedereen die gebonden is aan een glutenvrij dieet. Coeliakie speelt een rol in de roman en in het gezin van de schrijver.

Wie is Jules Hoenderop?

Na zijn studietijd stilde Jules zijn schrijfhonger vooral zakelijk als strategieconsultant in de gezondheidszorg. Met positief ontvangen columns in vaktijdschriften vlamde het verlangen terug op om ruimte te geven aan gevoelens en fantasie. Jules bekwaamde zich verder in het schrijven via een creatieve schrijfcursus voor gevorderden en enkele masterclasses. Het resultaat daarvan is zijn debuutroman ‘Joy’, die verschenen is in april 2022. 

Als je meer wilt weten over Jules, kan je hier een interview met hem lezen!

Informatie

Titel: Joy
Auteur: Jules Hoenderop
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: 11 april 2022
Aantal pagina’s: 205
Uitgever: Ambilicious
ISBN: 978-94-93275-15-7
Genre: Literatuur & romans / spirituele romans

Jules Hoenderop

Jules Hoenderop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *