Onze nieuwe winkel in Harderwijk

Update 15-08-2022: Morgen gaan de deuren voor het eerst open! Je bent van harte welkom om lekker te komen shoppen. De winkel is wekelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag. De openingstijden vind je hier! Daarnaast is er op 3 september een feestelijke officiële opening. Kom je ook langs?

Hondegatstraat 11-13
3841 CG Harderwijk

We hebben er een tijdje nogal geheimzinnig over gedaan, maar sinds onze feestweek van begin juli (Tara bestaat 20 jaar!) is het nieuws eindelijk écht de wereld in: Wij gaan een tweede filiaal openen! Momenteel wordt er keihard gewerkt om het pand zo snel mogelijk klaar te maken. Wanneer we precies open gaan, durf ik nog niet te zeggen, maar ik kan jullie wel alvast wat updates geven van ons klusteam. Onderaan de pagina vind je allerlei foto’s! 

Het zoeken van een pand

Eelco denkt al langere tijd na over het openen van een tweede filiaal, maar Riet wist nog niet of ze dit ook zo’n goed idee vond. Zo’n nieuwe uitdaging brengt toch ook altijd nieuwe risico’s met zich mee.

Toch zijn ze in allerlei verschillende steden wezen rondkijken, op zoek naar een mooi winkelpand. Gewoon, om eens te oriënteren. In Harderwijk vonden ze een ontzettend gezellig straatje, dat meteen een beetje aan ‘onze’ Krommestraat doet denken, maar dan kleiner. Daar staat een winkelpand dat ze allebei mooi vonden. Ze hebben hun dochter Emy eens meegenomen om te kijken, en later ook Robin nog. Die waren allebei ook direct enthousiast, dus zo geschiedde: Hier gaan wij een tweede winkel openen!

Zodra alles af is, hopelijk in de komende paar weken, kunnen jullie ons vinden op:

Hondegatstraat 11-13
3841 CG 
Harderwijk

Het pand in 2014. Bron: Google

Update 08-08-2022: De winkel is bijna af! De laatste paar meubels worden vandaag opgehaald en een groot deel van de producten ligt al in de winkel. De rest van de foto’s staat onderaan deze pagina.

Update 26-07-2022: De vloer ligt erin! Deze week komen de eerste meubels en kunnen we dus beginnen met inrichten.

Klussen

Voordat de winkel klaar is om bezocht te worden, moet er nog veel gebeuren. Het pand is ongeveer 2 jaar geleden leeg komen te staan en daarna heel netjes opgeknapt. Alle muren zijn gestuct en er ligt een mooie nieuwe, gladde ondervloer in. We merkten helaas al snel dat er een belangrijke fout was gemaakt: De ondervloer is te hoog! De deuren passen er nu nét bovenlangs, maar zodra er nog een bovenvloer op komt is dat niet meer mogelijk. Binnenkort wordt dit door een vloerenexpert opgelost.

Ook wilden we de winkel wat meer eigen maken. Onze eigen kleuren op de muren, mooie lampen erin en uiteindelijk moeten er natuurlijk ook kasten, tafels en een toonbank komen. Pas als alles klaarstaat, kunnen we de producten gaan langsbrengen.

Riet en Eelco hebben gelukkig al veel mooie spullen gevonden, en de lampen hangen er ook al. Samen met een klusteam van vrienden en familie wordt er deze weken keihard gewerkt, ondanks de warmte!

Hieronder vind je nog meer foto’s van de huidige werkzaamheden. Je kan op elke foto klikken voor een beter beeld. Je ziet de ruimte al steeds meer transformeren naar onze eigen stijl. Hopelijk kunnen jullie het binnenkort in het echt komen bewonderen!

Klik op de foto’s om de bijschriften te lezen!