In de spotlight: Amethist

Amethist wie kent deze prachtige paarse steen nou niet. Amethist helpt onder anderen tegen slapenloosheid en hoofdpijn. En samen met Rozekwarts en Bergkristal vormen deze drie stenen de gouden driehoek. In dit artikel neem ik jullie mee naar de achtergrond en alle prachtige kwaliteiten van de Amethist.

Amethist is licht tot donker paars van kleur. Amethist kan zijn kleur verliezen door vel zonlicht. Het is daarom ook verstandig om de steen niet in de zon te leggen. Er bestaat een combinatie van Amethist en Citrien en wordt Ametrien genoemd dit is een zeldzame steen en geel, paars van kleur.
Ook wordt Amethist gebruikt voor het maken van namaak Citrien. Amethist wordt dan verwarmt en verliest zijn kleur. Hierdoor krijgt hij een vergelijkbare werking als Citrien. Dit wordt veel verkocht onder de naam gebrande Amethist.  

In dit artikel...

Geschiedenis

Amethist is een kwarts soort die al heel lang bekent is. In de middeleeuwen werd amethist veel gebruikt voor priesters hoogstaande mensen in de kerk. Ze geloofde dat de steen magische krachten bezat en het dragen ervan hen zou beschermen. In de tijd van de Grieken en Romeinen werd Amethist ook veel gebruikt. Er werden bekers gemaakt dan de steen omdat men geloofde dat als je uit een beker gemaakt van Amethist werd gedronken je niet de effecten van alcohol zou ervaren. De naam is ook afkomstig van het Griekse woord Amethustos wat “niet dronken” betekend.

De bekendste vindplaatsen zijn Brazilië, Verenigde Staten, Canada, Mexico, Bolivia, India, Myanmar, Japan, China, Sri Lanka, Zimbabwe, Congo, Korea,
Madagaskar, Uruguay, Zambia, Namibië en Rusland. 

Werking

Spiritueel: Amethist is een spirituele steen en kan je heldere inzichten geven en help keuzes maken op je spirituele pad. Amethist helpt bij het doorbreken van slechte gewoontes. Amethist vergroot je zelfvertrouwen en versterkt je intuïtie. 
Amethist wordt veel gebruikt bij meditatie voor het vinden van innerlijke rust.

Lichamelijk: Amethist is een steen die veel wordt gebruikt bij slapeloosheid en nachtmerries. Amethist verlicht migraine en hoofdpijn. Amethist helpt bij het omzetten van depressieve gedachten. 

Gouden Driehoek

De stenen Amethist, Bergkristal en Rozekwarts passen ontzettend goed bij elkaar. Niet alleen heeft elke steen zijn eigen werking, maar ze versterken elkaar ook nog eens. Met zijn drieën vormen ze een ijzersterke combinatie voor energetische en mentale balans. Daarom worden ze vaak met zijn drieën verkocht en bij elkaar in de buurt neergelegd. Maar wat doen deze steentjes nou precies? Dat lees je hier!

Chakra

Amethist hoort bij het derde chakra (kruinchakra)
Bewustzijn, intuïtie, verlichting, toewijding en vertrouwen. 

GRANAAT (1200 x 400 px) (1080 x 1080 px) (1)

Sterrenbeelden

Steenbok
Vissen
Waterman
Maagd

Trommelsteen
Armband
Pendel
Ruwe hanger
Obelisk
Armband gouden driehoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *