De gouden driehoek

Snel naar...

De stenen amethist, bergkristal en rozekwarts passen ontzettend goed bij elkaar. Niet alleen heeft elke steen zijn eigen werking, maar ze versterken elkaar ook nog eens. Met zijn drieën vormen ze een ijzersterke combinatie voor energetische en mentale balans. Daarom worden ze vaak met zijn drieën verkocht en bij elkaar in de buurt neergelegd. Maar wat doen deze steentjes nou precies? Dat lees je hier!

 

Amethist

De amethist wordt veel gebruikt voor het bevorderen van je intuïtie, inzicht en zelfvertrouwen. Hij staat in contact met je zevende chakra, het kruinchakra, die openstaat voor spirituele inzichten. De amethist is zuiverend, beschermend en werkt heel sterk tegen hoofdpijn en slapeloosheid, door o.a. onrustige gedachten weg te nemen en je hoofd weer in balans te brengen. De zuiverende werking gaat niet alleen om je persoonlijke energie, maar ook om de energie in huis.

Bergkristal

De bergkristal staat bekend als een van de meest zuiverende steensoorten. Daarnaast is het een sterke genezer, die bij allerlei mentale en fysieke problemen kan helpen. De bergkristal houdt energieën in balans, en kan andere edelstenen een extra boost geven, als een soort versterker. Ook kan hij gebruikt worden om andere stenen te reinigen, zodat hun energie puur blijft. Bergkristal zorgt dat je hoofd helder blijft, en brengt ook je lichaam in balans. Natuurlijk brengt het ook de energieën in huis in balans en helpt het om je huis te reinigen.

Rozekwarts

Rozekwarts staat eigenlijk vooral bekend als hét steentje voor alles wat met het hart en de liefde te maken heeft. Hij bevordert relaties (zowel romantische als vriendschappelijke) en bewaart de harmonie binnen dat contact. Ook voor zelfliefde en zelfacceptatie is de rozekwarts een fantastisch steentje, en hij helpt je de schoonheid in alles om je heen te zien. Doordat deze steen zo’n zachte, liefdevolle energie uitstraalt, helpt hij ook het gevoel van vrede en gezelligheid in huis te bewaren. Daarom is het zo’n mooie toevoeging op de zuiverende werking van de amethist en bergkristal.

 

De Gouden Driehoek

De combinatie van deze drie stenen zorgt ervoor dat de energie in huis op een bepaalde manier gaat stromen. Je kan de stenen ofwel alle drie bij elkaar neerleggen, zodat dat een middelpunt wordt waarvandaan de energie in huis in balans gebracht wordt, of je kan ze in drie uithoeken van een kamer leggen, zodat de energie tussen die drie punten heen en weer gaat stromen. Hoe je ze neerlegt, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Het voordeel van de tweede optie, is dat er nog meer symbolen aan de driehoeksvorm verbonden zijn: De driehoek staat in allerlei culturen al eeuwenlang symbool voor verschillende verbindingen. In de Katholieke kerk heb je bijvoorbeeld de drie-eenheid van vader, zoon en heilige geest. In het Boeddhisme heb je lichaam, spraak en geest. Andere bijzondere, symbolische drie-eenheden zijn:

– Leven, Dood en Hergeboorte
– Verleden, Heden en Toekomst
– Geest, verstand en lichaam
– Moeder, Vader en Kind
– Kracht, Intellect en Liefde
– Schepper, Vernietiger en ‘Instandhouder’
– Gedachte, Gevoel en Emotie

De drie stenen kunnen dus ook symbool zijn voor de elementen in dit soort drie-eenheden. Maar ook los van deze symbolen hebben ze dus een heerlijke werking in huis. Of je nou grote stenen neemt op kleintjes, ruwe of gladde, dat maakt allemaal niks uit; de werking is er sowieso. Dus wil jij de sfeer en energie in je huis of kamer bevorderen? Probeer dan deze drie steentjes eens uit! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *