Rider Waite Tarot

rider-waite-tarotkaarten-nederlands

De Magier

Een nieuw begin. Maar wel door eigen inzet! Op een Magiër-dag kun je rekenen op een aangename (onverwachte) gebeurtenis, een positieve verandering en geluk in de liefde. Flexibiliteit, creativiteit en hard werken zullen zeker beloond worden.

rider-waite-tarotkaarten-nederlands (2)

De Gehangene

De dingen zijn niet zoals je ze hebt voorgesteld. Er vindt een grote verandering in je leven plaats. Plotseling past niets meer in het beeld, dat je van de wereld had gevormd. Alles lijkt op zijn kop te staan, de verwarring is groot! Je wilt de dingen zien zoals ze werkelijk zijn, je staat open voor het nieuwe, je leert te accepteren. Je bent positief en geduldig, maar tegelijkertijd levendig, wakker en gelukzalig. Je geest heeft je rust gegeven en je hebt het vermoeden gekregen, wat het betekent in het hier en nu te leven.Laat alle denkbeelden los, ga op je hoofd staan en bekijk al je problemen eens vanuit een ander perspectief!

4-De-Keizer

De Keizer

Je bent in de materiële wereld neergedaald, je hebt je hele leven geordend – het verloopt volgens jouw plan. Je hebt een levensverzekering afgesloten en je geld goed belegd. Je voelt dat de tijd komt waarin alles voorbij zal zijn. Je bent je oorsprong vergeten en bent nu bang daarnaar terug te keren. Je sluit je gevoelens en je innerlijke kennis af. Laat los en herinner jezelf, dat er iets hogers bestaat dan jezelf. Je kunt vergissingen maken, maar er is altijd een weg aanwezig.

tarot-lovers

De Geliefden

Ja, dat is het! Ga op de verleiding in, eet de appel, die Eva je aan­biedt. Liefde heelt, liefde is de enige kracht die alle wonden geneest. Word tot over je oren verliefd en je zult merken hoe alles om je heen verandert: de kleuren in de natuur, de mensen om je heen. Plotseling voel je je vervult en geaccepteerd. Je ontdekt de anderen en vergeet zelfs om je druk te maken om jezelf. Vertrouw op je gevoel als je verliefd bent en verstoor het niet ondanks je twijfel. Zet je verstand op nul en laat je door de liefde dragen. Als je liefhebt, ontstaat in er jezelf een ‘ja’ naar iedereen.

rider-waite-tarotkaarten-nederlands (1)

De Dwaas

 Pak je kans en betreed het onbekende. Je kunt er later altijd nog over nadenken. Wees licht van hart en houd je niet vast aan het verleden: over de toekomst tast iedereen in het duister. Waarom zou je je zorgen maken? Heb vertrouwen in je leven. Je bent op de goede weg, ook al is er altijd het risico dat je in de afgrond valt. Als Dwaas ben je gelukkig. Je neemt jezelf niet serieus en kunt overal om lachen, het meest om jezelf en je ‘problemen’. Je erkent dat het leven een spel is.

698x1200 (2)

De Dood

Het is voorbij. Het oude sterft en iets nieuws kan in je groeien. Altijd wanneer er iets sterft ontstaat iets nieuws, zoals het zaad, dat openspringt en tot bloem wordt of de rups, die haar cocon spint en tot vlinder getransformeerd wordt. In het sterven ervaar je het deel in jezelf dat nooit dood gaat, dat altijd fris en nieuw is en steeds verandert.Kijk wat het thema dood voor je betekent, welke angsten daarmee verbonden zijn.

901_tarot_card

De Wereld

Alles vindt zijn juiste plek. Je ziet het doel achter al je levenservaringen en aanvaardt met vreugde de menselijke voorwaarden op onze planeet. Als je tegen alles ja kunt zeggen, houdt iedere strijd op en jouw dans en de dans van het universum zijn één. Je merkt, dat je jezelf vervulling kan geven, dat alles in je zit, waarnaar je altijd buiten jezelf gezocht hebt.

images

De Zegewagen

Een kracht zet je aan je thuis, je beroep, je woning te verlaten. Daarbij zit je vol energie en nieuwsgierigheid. Je wilt de wereld daarbuiten onderzoeken en ontdekken. Je weet wat je wilt en je zet dit om in daden. De strijd, het lang en breed overwegen is voorbij. Niets houd je meer tegen, je bent zelfverzekerd en je wilt vooruit. Je snelheid is hoog en het is je taak de twee uitersten in jezelf in dezelfde richting te leiden. Als je een racewagen voor jezelf koopt, moet je hem ook kunnen besturen. Je moet oppassen dat je wil je gevoel en je oernatuur niet overstemd.

Rider-Waite-kaarten-zon-175x300

De Zon

Ontdek het kind in jezelf, de ongedwongenheid, de onschuld, de zuiverheid. Je heet de wereld met open armen welkom, je geniet van de warmte en liefde, je bent dankbaar voor alles wat het leven je heeft te geven en je bent vol zelfvertrouwen . Laat anderen delen in je geluk.

11-Kracht

Kracht

Je voelt een natuurlijke kracht in je opkomen, als je je lichaam aanvaardt, als je je erom bekommert, er goed voor zorgt, het niet beperkt en onderdrukt. Er zijn vele manieren om je lichaam te ontdekken, het in al zijn aspecten te leren kennen. Laat je bio-energie stromen, laat je door je adem dragen en jezelf door aanraking van je oude wonden genezen. Geniet van je kracht en schoonheid.