In de spotlight: Maansteen

Maansteen een bekende steen als het gaat om vrouwelijkheid, hormonen, zwangerschap maar ook intuïtie. Deze prachtige steen heeft een  sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Maansteen kan je derde oog openen en je inzichten geven. 

Maansteen kan veel verschillende kleuren hebben. De meest voorkomende kleur is grijs. 
Maar ze kunnen ook wit, roze, perzik, bruin en zwart zijn. 

Witte labradortiet wordt ook vaak regenboog maanteen genoemd. Dit is een witte steen met vaak een blauwe glans erin. Regenboog maansteen wordt zo genoemd omdat hij een vergelijkbare werking heeft met maansteen. Witte labradortiet stimuleert de vrouwelijke intuïtie. 

In dit artikel...

Geschiedenis

De naam maansteen is afkomstig van de maan. De Romeinen geloofde dat maansteen bestond uit gestolde maanstralen. In veel volken was maansteen een symbool voor vruchtbaarheid. De steen werd en wordt nog steeds veel gedragen door vrouwen die zwanger proberen te worden en om hun vruchtbaarheid te vergroten. 

Werking

Spiritueel: Maansteen vergroot het empathisch vermogen. Plaats je de steen op je derde oog versterkt hij je intuïtie en het helderziend vermogen. 
Mentaal: Maansteen brengt je in balans. En zorgt voor rust en tevredenheid. 
Maansteen help bij stressvolle situaties en maakt dat je kalm weet te blijven. 
Lichamelijk: Maansteen heeft een positieve werking op de vruchtbaarheid. Ook kan die helpen bij menstruatie klachten en klachten van de overgang. Maansteen brengt de hormonen in balans en maakt dat je je ontspannen voelt. 

Chakra

Maansteen hoort bij het heiligbeen chakra. Ook wel het 2de chakra genoemd. Maansteen heeft daardoor ook een positieve werking op aandoening rondom het heiligbeen denk aan blaasontsteking en lymfe problemen. 

Kopie van Sterrenbeeld Vissen

Sterrenbeelden

Kreeft

Kopie van Sterrenbeeld Vissen (1)

Shop in onze webshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *