In de spotlight: Bergkristal

Bergkristal misschien wel een van de meest bekende stenen. Deze edelsteen is te herkennen aan zijn witte, doorzichtige, glasachtige uiterlijk. Bergkristal heeft een enorme geneeskracht, het is een neutrale en sterke zuiverende steen. Bergkristal wordt vaak gebruikt bij energetische behandelingen, lichtwerken, healings en edelsteentherapie. 

Samen met de rozekwarts en de amethist vormen ze de gouden driehoek. Deze drie kristallen versteken elkaar op een zeer positieve manier. Wanneer je ze in een driehoek plaatst, ontstaat er een bijzondere stroom die volgens vele gebruikers helend kan werken. 

Leuk weetje:  
Bergkristal wordt veel gebruikt in digitale apparaten, zoals kwartshorloges, omdat het een constante trillende frequentie geeft die de precieze tijd aangeeft. Als je je horloge om laat ‘s nachts houdt het beter de tijd bij het kwartskristal binnenin presteert beter wanneer het op een gelijkmatige temperatuur blijft. 

In dit artikel...

Geschiedenis

De naam Bergkristal komt van het Griekse woord krystallos was versteend ijs betekend. Het woord ‘berg’ is er pas jaren later aan toegevoegd om onderscheid te maken tussen het kristal waarvan glazen werden gemaakt. 
 
Grieken en Romeinen dronken wijn uit bekers gemaakt van Bergkristal. Zij beweerden dat de beker zou verkleuren of breken als bleek dat de wijn vergiftigd was. Ook werd Bergkristal vaak als talisman gedragen voor bescherming tegen vergiftiging. 

Bergkristal wordt voornamelijk gevonden in Brazilië, Madagaskar en Italië.

Werking

Spiritueel: Bergkristal zorgt voor balans van je lichaam en geest en zorgt voor een inwendige reiniging. Bergkristal versterkt de werking van andere edelstenen. Bergkristal heeft een zelf reinigende werking. Hierdoor kan die zichzelf en andere edelstenen opladen.
Mentaal: Bergkristal versterkt het consenteren, maakt geduldig, helpt bij helder nadenken en vermindert angsten. Ook maakt Bergkristal je energiek en doelgericht. Bergkristal maakt je een meester in focussen en stelt je in staat helder te zien en te denken.    
Lichamelijk: Doordat Bergkristal het zelfgenezend herstel van het lichaam bevorderd is deze steen goed voor alle lichamelijke kwalen. Bergkristal bestaat uit siliciumdioxide deze stof zit ook in ons lichaam. Deze stof zit vooral in haren, nagels, tanden, huid en botten. Dit zijn dan ook de plekken waar Bergkristal optimaal voor werkt.  

Chakra

Bergkristal werk omdat het alle keuren heeft op alle chakra’s. 
Door bergkristal te combineren met edelstenen passend bij de chakra’s worden de energieën geoptimaliseerd. Bergkristal biedt genezing op alle niveaus. 

Categorie miniatuur webshop (2)

Sterrenbeelden

Leeuw 
Steenbok

Categorie miniatuur webshop (1)

Shop in onze webshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *