Affirmaties voor september

De zomervakantie is voor de meeste mensen voorbij, de scholen zijn weer open en ‘het echte leven’ is weer begonnen. Hoewel we geen bijzonder warme of zonnige zomer achter de rug hebben, begint nu de realiteit te dagen dat de herfst écht onderweg is. We zijn er nog niet helemaal, maar het zal niet lang duren voor de eerste bruine blaadjes weer aan de bomen hangen.

Met elke seizoensverandering komen natuurlijk nieuwe dingen op je pad, maar september is technisch gezien nog niet het begin van de herfst. Toch is deze nazomerse maand vaak een tijd van verandering en vaak ook een tijd van nieuwe uitdagingen. Kinderen die voor het eerst naar een nieuwe klas gaan, of zelfs naar een hele nieuwe school. Mensen die een nieuwe baan of hobby oppakken. Creatieve cursussen die van start gaan.

Misschien heb je er nog niet zo bij stilgestaan, maar september is vaak een maand vol nieuwe dingen. Ook historisch gezien is dit logisch; in september werden meestal de laatste gewassen geteeld en daarna moesten de boeren hun velden gaan voorbereiden op de winter. Het betekende een ommekeer van veel buiten zijn en buiten werken, naar meer binnen zitten en andere klussen aanpakken. 

Om een beetje te helpen met de mogelijke nieuwe uitdagingen in jouw leven, heb ik een aantal kaarten getrokken uit verschillende kaartensets. De intenties en affirmaties die voortkomen uit deze kaarten, kunnen helpen om deze nieuwe maand met beide handen aan te grijpen en er volop van te genieten.

Enjoy!

Kaartenlegging 1

Uit de kaartenset ‘Healing Mantra‘ van Matt Kahn

Deze prachtige kaartenset bestaat uit 52 verschillende kaarten, elk met een eigen thema aan de voorkant en een bijbehorende mantra aan de achterkant. Deze mantra’s bestaan uit één of twee zinnen en krijgen kracht doordat je ze een aantal keer herhaalt. Dat kan gedurende een meditatie, maar ook gewoon tijdens het dagelijks leven. Deze mantra’s werken dus eigenlijk net als affirmaties: Blijf ze voor jezelf herhalen, ga er met je gedachten steeds weer naar terug, en je zal meer open gaan staan voor nieuwe inzichten en de kracht krijgen om op een bewuste wijze met gebeurtenissen om te gaan.

Het Healing Mantra kaartendeck

Uit deze kaartenset heb ik drie kaarten getrokken, die ons affirmaties zullen geven voor de komende maand: 7: “Geïnspireerd handelen”, 8: “Het brein in balans brengen”, en 25: “Mijn energie aarden”. Hieronder zal ik elke kaart en de bijbehorende mantra’s uitgebreider toelichten.

7: Geïnspireerd handelen

De mantra op deze kaart is: Het enige wat er is, is wat het leven van mij vraagt.

Wanneer je geïnspireerd handelt, ben je een openhartige, bereidwillige deelnemer aan de reis van je ziel. Je bent er klaar voor, je bent bereid en je bent in staat om al je gevoelens onder ogen te zien en alle noodzakelijke veranderingen aan te brengen, al was het alleen maar omdat je dan de kans krijgt om het kosmische plan van het universum te dienen. Wanneer geïnspireerd handelen in jou is ontwaakt, straal je hogere lichtfrequenties uit voor het welzijn van iedereen.” (Matt Kahn)

Deze kaart helpt je om in te zien hoe je met veranderingen kunt omgaan. Niet alleen hoe je bepaalde zaken het beste kunt uitvoeren, maar vooral ook hoe je er mentaal mee om kan gaan. Zodra jij je geïnspireerd voelt, zal het makkelijker voelen om hier ook naar te gaan handelen. Dan ben je er écht klaar voor!

8: Het brein in balans brengen

De mantra op deze kaart is: Ik kan tegelijkertijd zijn en doen.

Wanneer het brein in balans is, stuiter je niet meer heen en weer tussen zijn en doen. Alles wat je doet, doe je met aandacht, vanuit innerlijke rust en met gemak. In een brein dat in balans is, is elke innerlijke strijd gewonnen, wat het gemakkelijker maakt om je weg te vinden tussen mensen die nog steeds vastzitten in innerlijke conflicten. Vanuit deze toestand kun je alles doen wat nodig is, terwijl je handelt vanuit de natuurlijke zijnstoestant van je ziel.” (Matt Kahn)

Deze kaart helpt je om op gezonde wijze de verantwoordelijkheid te nemen in alles wat je doet. Je zal sterker in je schoenen staan, en klaarstaan voor degenen die jou nodig hebben. Ben jij bijvoorbeeld een ouder van een kind dat nu voor het eerst naar een nieuwe klas gaat en het reuzespannend vindt? Deze mantra zorgt ervoor dat jij een sterke ouder kan zijn en dat je er helemaal voor je kind kan zijn. Of ga je zelf een nieuwe uitdaging aan? Met deze kaart ervaar je de balans om er met een open hart en goed gevoel aan te beginnen.

25: Mijn energie aarden

De mantra op deze kaart is: Het is veilig om in mijn lichaam te zijn.

Als je energie is geaard, worstel je niet meer met de pijn van het verleden en jaag je ook geen mogelijke toekomstige resultaten meer na. Je durft je beste eigenschappen en kwaliteiten te laten zien, ongeacht hoe je door anderen wordt ervaren of ontvangen. Als je energie is geaard, kan je denkgeest zich ontspannen terwijl je lichaam een aangenamere omgeving wordt om in te verblijven.” (Matt Kahn)

Deze kaart helpt je om helemaal jezelf te zijn, in het hier en nu, zonder angst. Laat het verleden achter je, maar probeer ook nog niet te veel naar de toekomst te kijken. Wat er op je pad komt, komt vanzelf wel. Focus je vooral op hoe je er nu bij staat, hoe je nu wilt handelen, zonder zorgen over de toekomst. Je kan het!

Kaartenlegging 2

Uit de Rider Waite tarot

Dit kaartendeck is misschien wel de bekendste onder de tarotkaarten, en dat is ook niet zo gek. Het is niet alleen één van de oudste sets, veel mensen vinden tot op de dag van vandaag dat deze kaarten enorm tot de verbeelding spreken en dat ze intuïtief zijn. Als je meer wilt weten over verschillende tarotkaarten en over de Rider Waite set, klik dan hier. Ik heb vandaag één kaart voor jullie getrokken, die de maand september symboliseert.

XX. Het Oordeel

De globale betekenissen van deze kaart zijn: Verandering van positie, vernieuwing, resultaat

Het mooie aan tarotkaarten is dat ze van alles kunnen betekenen. Een deel van hun betekenis valt te achterhalen door goed naar de afbeelding te kijken (hier zie je bijvoorbeeld de Dag des Oordeels afgebeeld, en alle aparte elementen dragen weer een eigen betekenis, zoals de engel, de trompet, de zee, de mensen, de kisten waaruit de mensen opstaan, etc.) maar een ander deel van de betekenis is persoonlijker. Deze kaart wil namelijk helemaal niet zeggen dat er daadwerkelijk een dag des oordeels nabij is, maar kan een specifieke en unieke betekenis hebben die aansluit op jouw leven.

Het oordeel kan bijvoorbeeld staan voor vernieuwingen en veranderingen in het leven, wedergeboorte, bevrijding of verlossing. Ook heeft hij te maken met de ideeën die jij jezelf voorhoudt, de oordelen die je onbewust over jezelf of anderen hebt. En dan specifiek oordelen van het type “ik zal nooit zo goed worden in deze activiteit als X”, “X is veel getalenteerder dan ik”, “ik zal dit doel toch nooit kunnen bereiken”, etc. 

Deze kaart leert ons dat we dit soort oordelen bij ons dragen, vaak zonder dat we het merken. Vervolgens zet hij aan tot verandering: Hoe ga je de dingen aanpakken zodat je je doel wél kan bereiken? Hoe zorg je ervoor dat je je vergelijkingen met X los kan laten en gewoon je eigen pad gaat volgen? Je leert je gedachtengang te veranderen en minder vergelijkingen te trekken, minder hard te zijn voor jezelf en brengt meer harmonie en balans in je hoofd.

(Bron: Tarot stap voor stap)

Kaartenlegging 3

Uit “Het Universum staat achter je” van Gabrielle Bernstein

Bij deze prachtige kaartenset hoef ik eigenlijk geen langdradige uitleg te schrijven. Elke kaart bevat een korte affirmatie die voor zichzelf spreekt. Ik heb er drie getrokken die je als affirmatie kan gebruiken voor deze maand:

  • Als ik alles loslaat en opensta voor elke mogelijke uitkomst, kan het universum voor mij gaan werken.
  • Obstakels zijn omleidingen in de juiste richting.
  • Als ik voor vreugde kies, word ik geleid.

Hopelijk kan je met deze mooie affirmaties uit de voeten en heb je een fijne september. In oktober zal ik opnieuw zo’n post maken, dus laat me vooral weten of er meer dingen zijn die je hier zou willen zien!

Zelf denk ik bijvoorbeeld aan een maandelijkse edelstenen-tip, astrologische info over elke maand, of nog andere seizoens-gerelateerde rituelen.

Ik hoor graag wat jullie leuk zouden vinden! Alle feedback is van harte welkom.

Liefs, Robin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *