Affirmaties voor november

Affirmaties kunnen gebruikt worden om je mindset te veranderen of om inspiratie uit te halen voor het inrichten van je dag, of zelfs voor een hele levensfase. Elke maand kiezen wij passende affirmaties of orakelkaarten uit die bij die tijd van het jaar passen. Tot nu toe hebben we september en oktober al gehad, en deze keer is november aan de beurt!

Veranderende energieën in november

In september en oktober vond de omschakeling van zomer naar herfst plaats, waarbij de dagen steeds korter en kouder werden en we allemaal weer wat meer naar binnen toe keerden. Eind oktober is ook de wintertijd ingegaan, waarmee het najaarsseizoen écht is ingeluid.

In november wordt het meestal alleen nog maar kouder en donkerder, maar tegelijkertijd richten we nu onze blikken toch steeds meer op het licht: December is voor veel mensen een echte feestmaand, vol warmte en lichtjes, gezellige sfeer en lieve mensen om je heen, waar in november vast naartoe geleefd wordt. Zo begint eind november bijvoorbeeld de adventsperiode al.

Maar ook in november zelf is al genoeg warmte te vinden! Zo wordt in het Hindoeisme op 4 november het lichtjesfeest Divali gevierd, viert men binnen Christelijke tradities op 11 november Sint Maarten, komt op 13 november Sinterklaas weer naar Nederland, vindt in Amerika op 25 november Thanksgiving plaats en wordt in het Jodendom eind november en begin december Chanoeka gevierd.

November heeft ons dus een bijzondere combinatie van warmte, licht, kou en donker te bieden. Dit is een goede tijd om stil te staan bij de dingen die jij echt nodig hebt in het leven. Waar kan je echt niet zonder, en welke dingen zou je misschien beter wél kunnen loslaten? Waar ben jij dankbaar voor? Wie of wat zoek jij op om warmte te vinden? Dat zijn vraagstukken die je jezelf deze maand mag stellen.

Carneool
Groene calciet
Rozekwarts
Oranje calciet

Fijne edelstenen om deze maand bij je te dragen

Deze tijd van het jaar brengt uit zichzelf al een zekere energetische balans met zich mee, door hoe licht en donker elkaar ontmoeten. Toch zijn er veel mensen die last hebben van bijvoorbeeld een winterdepressie, of ten minste een bepaalde somberheid die gepaard gaat met het gebrek aan daglicht, zeker nu de wintertijd weer ingegaan is. Voor deze mensen kan het ontzettend fijn zijn om een oranje calciet of carneool bij zich te dragen. Beide steentjes bieden energie en gaan daarmee stilstand en vermoeidheid tegen. Daarbij biedt de oranje calciet een prettige, positieve sfeer met zich mee die je meer levensvreugde zal brengen. Carneool is perfect om je als het ware een schop onder de kont te geven; hij brengt daadkracht, motivatie en creativiteit.

Ik beschreef hierboven al dat dit een periode is van dankbaarheid tonen voor de goede dingen in je leven, terwijl je de dingen loslaat die je nu niet meer nodig hebt. Als je moeite hebt met het proces van loslaten, kan de groene calciet heel behulpzaam zijn, terwijl de rozekwarts juist een gevoel van dankbaarheid helpt aanwakkeren.

Tot slot zijn er nog steentjes die speciaal bij bepaalde sterrenbeelden passen, ook wel geboortestenen genoemd. Voor elk sterrenbeeld zijn meerdere stenen geschikt, maar ik zal hier vast een voorbeeld geven voor de schorpioen (jarig tussen 23 oktober en 21 november) en de boogschutter (22 november tot 22 december).

Voor schorpioenen is de hematiet een ontzettend fijn steentje. Hematiet zorgt voor harmonie, werkt aardend en beschermend, en geeft je concentratie een boost. Daarnaast bevordert hij zelfrespect, zelfvertrouwen en overlevingsdrang.

Boogschutters matchen vaak goed met sodaliet, een steentje dat een gevoel van zelfliefde en zelfrespect bevordert. Ook helpt sodaliet bij het loslaten van gedachtepatronen, angsten en andere dingen die je op mentaal vlak in de weg kunnen zitten, terwijl het je intuïtie en vrijheidsdrang bevordert.

Affirmaties en inspiratie

Ook deze maand heb ik weer een aantal kaartjes getrokken die als inspiratie kunnen dienen voor de komende 30 dagen. Gebruik de affirmaties, quotes en symboliek om jouw weg te vinden in de energieën én aardse zaken die je deze maand op je pad tegenkomt. Houd ze gedurende de dag af en toe in je achterhoofd, hopelijk helpen ze je!

De eerste vier krachtige affirmaties komen uit een setje Transformatiekaarten van Happinez. De kaartenset is ingedeeld in vier categorieën (“practice selfcare”, “act on what you need”, “trust the timing” en “become mindful”) en uit elke categorie heb ik één kaart getrokken. De teksten op deze kaarten zijn kort maar krachtig. Gebruik ze naar eigen inzicht; als affirmatie, inspiratie of mantra.

Ik heb genoeg. Ik doe genoeg. Ik ben genoeg.

Ik spreek uit waar ik behoefte aan heb.

Alles komt op het juiste moment.

Ik ben dankbaar voor wat mij toevalt.

Vervolgens heb ik drie kaarten getrokken uit de kaartenset Runen voor het Moderne Leven, waarbij elke rune een eigen betekenis draagt. De symboliek van de runen kan natuurlijk op allerlei manieren geïnterpreteerd worden, maar ik hou hier vooral de betekenissen aan zoals ze binnen deze kaartenset gebruikt worden. Voel je vooral vrij om je eigen interpretatie toe te voegen aan deze, zodat de runen jou inspireren op een manier die echt bij je past of die je deze maand nodig hebt.

Kenaz

Deze rune betekent letterlijk toorts, baken of vuur en staat daarnaast symbool voor warmte en licht, maar ook voor spirituele verlichting, inzichten en creativiteit. Op momenten dat je het gevoel hebt vast te zitten, kan deze kaart je helpen om juist het lichtje aan het einde van de tunnel te vinden die tot een doorbraak zal leiden. Ook vertelt deze kaart je dat je soms dingen moet achterlaten voordat je klaar bent voor een nieuw begin.

Gebo

Deze rune kan je vertalen als vrijgevigheid of gelegenheid. Het gaat hierbij om geven en delen, maar ook om het mogen ontvangen van mooie dingen. Het leven is altijd een balans van geven en nemen; op het moment dat jij vrijgevig bent, zul je ook dingen terugontvangen. Het gaat hierbij niet alleen om tastbare dingen, maar bijvoorbeeld ook om vriendschappen en relaties, en de energie die je daarin steekt. Het gaat om dankbaarheid en aandacht voor de dingen en mensen die vrijgevig zijn naar jou toe, en naar het spiegelen daarvan.

Nauthiz

Noodzaak of behoefte, dat is wat deze rune letterlijk betekent. Wat hiermee bedoeld wordt, is dat er misschien iets is wat je belemmert in het voldoen aan je behoeften. Deze beperkingen kunnen je tegenhouden in je persoonlijke groei of vooruitgang. Gelukkig zijn zulke belemmeringen nooit permanent en deze rune laat ons juist ook herinneren dat na regen de zon doorbreekt: Belemmeringen kunnen doorbroken worden en vervolgens juist leiden tot groei.

Dat waren de affirmaties voor deze maand! Waren ze behulpzaam of inzichtgevend? Of hebben ze je eigenlijk niks nieuws gebracht? Laat het ons vooral weten. 

Heb je specifieke vragen die je graag beantwoord zou zien voor de maand december? Of suggesties voor specifieke kaartensets (of misschien andere bronnen van inspiratie) die we écht een keer moeten proberen? Ook dit horen we graag van jullie.

Tot volgende maand!

Ontwerp zonder titel (55)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *