Authentic Appearance

van binnen naar buiten

Authentic appearance kan op twee manieren worden vertaald. Één daarvan is dat iemand authentiek lijkt, wat impliceert dat dit misschien niet het geval is. Er authentiek uitzien en authentiek zijn hoeft niet hetzelfde te zijn en veel mensen hebben een masker op waardoor het moeilijk te zien is wanneer mensen echt authentiek zijn. De andere vertaling van authentic appearance is trouw zijn aan jezelf en jouw authentieke zelf met de wereld laten zien. Ik geloof dat dit een zeer interessante manier van leven is, want als je authentiek bent en dat aan de wereld laat zien, zal het je helpen aan te trekken wat je echt nodig hebt.

In deze blog ga ik het niet hebben over waarom mensen een masker opzetten. Daar hebben we allemaal verschillende redenen voor en dat is een heel interessant onderwerp voor een andere keer. Waar ik het over ga hebben is de andere interpretatie, het laten zien van jouw authentieke zelf aan de wereld. Het is niet alleen een zeer krachtig hulpmiddel om aan te trekken, het is ook een zeer mooie manier van leven.

 

Dus wat betekent het om je authentieke zelf aan de wereld te laten zien? Voor mij betekent het trouw zijn aan wie je van binnen bent, tonen en opkomen voor je overtuigingen en waarden. Zoals:

 

Je haar lang laten groeien terwijl je ouder bent dan 50/60/70 omdat je een elegante vrouw bent of een zorgeloze man die van lang haar houdt. Die tatoeage op je lichaam laten zetten omdat je gewoon voelt dat het goed voor je is. Overdressed uitgaan, omdat je wilt dat deze dag geweldig wordt. Een volslagen vreemde helpen omdat je meer waarde hecht aan mededogen dan dat je denkt dat de hele wereld tegen je is.

Het belangrijkste hier is dat het jouw eigen overtuigingen en jouw eigen waarden zijn. Zoveel mensen kopiëren overtuigingen van anderen en plakken ze in hun eigen leven zonder na te denken of te voelen of het bij hun ziel past. Het is oké om overtuigingen en waarden van anderen te kopiëren, vooral degenen die je dierbaar zijn, maar doe dit niet blindelings. Overdenk een geloof en stel vragen, denk je echt dat je vanaf een bepaalde leeftijd je haar moet veranderen alleen omwille van een nummer?

Hetzelfde geldt voor waarden. Trek ze in twijfel, voel wat je van ze vindt en hoe je ze wilt vertegenwoordigen. Als je vrijheid waardeert, wat zovelen van ons doen, waarom waardeer je dat dan? Zegt je nee als een geliefde jouw hulp vraagt wanneer dat ten koste gaat van jouzelf? Ga je een collega verdedigen die te veel wordt beperkt door zijn leidinggevende? Zo nee, wat betekent vrijheid dan echt voor jou?

Wat ik hier probeer te zeggen, is dat om authentiek te zijn, het van cruciaal belang is dat je weet dat je overtuigingen en waarden trouw zijn aan jezelf, je brein en je ziel. De tijd nemen om echt te overwegen wat je sterkste overtuigingen zijn en hoe ze je helpen of beperken, is een zeer waardevolle oefening om te doen. Dat geldt ook voor het opschrijven van je kernwaarden en voelen waarom ze belangrijk voor je zijn.


Het moeilijkste hieraan is dat het steeds verandert. We leven allemaal om te leren en te groeien als mens, als ziel en daardoor veranderen we. Niet alleen oppervlakkig, maar ook op een diep spiritueel emotioneel niveau. Om authentiek te blijven moet je accepteren dat wat je nu bent, anders is dan wat je een jaar geleden was en wat je volgende maand zult zijn. Omarm de verandering en neem af en toe de tijd om je waarden en je overtuigingen opnieuw af te stemmen op wie je op dat moment bent geworden.

Dus vier wie je bent op elke mogelijke manier. Neem dat kapsel, want het resoneert nu met je. Verander die kledingkast om je nieuwe jij te laten zien. Kom voor jezelf op, want je grenzen zijn veranderd. Het oude eruit, het nieuwe erin, keer op keer.

 

Wees authentiek, wees vrij, wees jezelf,

 

Rik

Rik schreef al eerder een blog voor ons, over holistisch haar. Benieuwd? Je leest die blog hier!

De bijTARA shop

Handgemaakt, fairtrade en exclusief!
Rik Goedhart

Rik Goedhart

Rik is Holistisch Haarstylist, maar werkt ook met tarotkaarten en schrijft graag blogs. Meer info vind je op de website van Authent'Hair

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *