Boek: "Heel de Organisatie"

Een spiritueel managementboek, bestaat dat?

Jazeker! Want juist met bewustzijn en (zelf)inzicht kan je de structuren binnen je organisatie gezond krijgen en houden. Benieuwd of dit boek nuttig is voor jou of voor de organisatie waar je werkt? Lees dan snel verder!

Toen de Amersfoortse schrijfster Marieke van Voorn ons benaderde over het boek dat zij had geschreven, was onze interesse direct gewekt. Inmiddels is het boek in onze winkel al te vinden, maar onder de geïnteresseerden verloten wij ook één gratis exemplaar! Kans maken? Lees dan de instructies onderaan dit bericht, en wie weet heb jij dit nuttige en inspirerende boek binnenkort in handen!

Zelfbewuste leiders hebben genezende krachten

Veel organisaties zijn verzwakt geraakt, omdat ze systeemblind zijn geworden voor wat er in de onderstroom speelt en hun eigen sabotagegedrag. Dat leidt tot onderling gedoe en tegenvallende resultaten. Dit boek draagt bij aan het vergroten van ziekte-inzicht, zodat men niet langer blijft doen wat met altijd al deed.

De Amersfoortse Marieke van Voorn daagt ambitieuze leiders en professionals met haar spirituele managementboek Heel de organisatie uit om te stoppen met symptoombestrijding en te beginnen met een fundamentele aanpak. Terug naar de wortel van problemen.

Marieke van Voorn (procesbegeleider en organisatietherapeut) vindt dat het inzicht in en de behandeling van de oorzaken van alle problemen het begin is van de oplossing. Pleisters plakken is namelijk niet voldoende.

In haar boek Heel de organisatie beschrijft Marieke hoe het herstellen van het zelfhelend vermogen van een organisatie moet beginnen bij het verruimen van bewustzijn bij de verantwoordelijke leiders. Herstel begint met zelfinzicht en een dieper inzicht in het ontstaan en behandelen van organisatietrauma’s. Ook is een succesvol herstel niet mogelijk wanneer leiders en hun medewerkers zichzelf blijven verschuilen achter elkaar, procedures, protocollen en andere afschuifmechanismen en overlevingsstrategieën.

De gedragspatronen die ontstaan doordat mensen zich verschuilen, kunnen worden doorbroken door bewust opnieuw contact te maken met de ziel en de missie van de organisatie. De mensen die dit kunnen, worden heelmeesters die wonden laten genezen. Marieke pleit hierbij voor een systemische benadering, die de vele dimensies van een ongezonde dynamiek in een organisatie snel zichtbaar maakt. Systemische interventies maken helder waar en door wie ingegrepen dient te worden, waarna leiders het transformatieproces bewuster kunnen begeleiden.

Met de metafoor van ziekte en herstel als rode draad spoort Marieke van Voorn haar lezers aan om op een holistische manier te kijken naar organisaties. De medische metaforen scheppen veel helderheid: denken in termen van heelkundig ingrijpen en gericht behandelen van chronische en infectieziekten, verteringsproblemen en hartfalen maakt het mogelijk om complexe organisatievraagstukken makkelijker te herkennen en te herstellen.

Met klare taal, haar toegankelijke schrijfstijl en de veel aansprekende voorbeelden uit haar praktijk en de actualiteit verwacht Marieke leiders, professionals, procesbegeleiders en bedrijfsartsen te inspireren en intrigeren. Haar scherpzinnige licht op organisatieproblemen geeft een geheel nieuw toekomstperspectief voor organisaties die zoeken naar een nieuwe balans in deze roerige tijd.

Als dit boek je interessant lijkt, hebben we een leuke actie voor je: Je kan namelijk een gratis exemplaar winnen!

Hieronder lees je wat je moet doen om kans te maken. En mocht je het boek liever gewoon kopen, dan is hij voor €25,- te krijgen in onze winkel.

Om kans te maken op dit boek, moet je de volgende dingen doen:

 • Laat ons in de comments hieronder weten waarom je dit boek graag zou willen winnen. Waar zou je hem voor willen gebruiken? Wat lijkt jou er inspirerend of nuttig aan? 
 • Voor een extra kans, deel dit artikel met een vriend, collega of familielid. Als zij dan jouw naam in hun eigen reactie vermelden, wordt jouw naam 2x in de loting meegenomen. Extra winkans dus!
 • Zorg dat je je e-mailadres goed invult, zodat wij je naderhand kunnen benaderen. Deze is verder niet zichtbaar voor andere lezers. 
 • De actie loopt tot en met maandag 4 april. Op 5 april wordt de winnaar bekendgemaakt. Houd dan ook de spam-map van je e-mail goed in de gaten, want soms komen onze mailtjes daar per ongeluk in terecht.

5 april 2022

De winactie is voorbij! Bedankt voor het meedoen allemaal, en voor jullie prachtige, inspirerende antwoorden! Er worden deze week mailtjes verstuurd naar alle deelnemers over de prijs en troostprijzen. 

9 gedachten over “Boek: “Heel de Organisatie” (+winactie!)”

 1. Ik doe heel graag mee aan deze actie voor dit mooie boek! Ik ben zelf veel bezig met systemisch werken met cliënten en merk dat mijn collega’s (veel ‘old school’ maatschappelijk werkers) het interessant maar ook spannend vinden. We zitten in een verandering van organisatie en daarbij houden sommigen vast aan patronen die niet altijd (meer) helpend zijn. Ik lees zoveel herkenbare en wenselijke punten in de tekst over dit boek! Met name ook het terug gaan naar de ziel van de organisatie is iets wat ik ons heel erg gun.

 2. Dit boek komt op het juiste moment. Persoonlijk ben ik al even bezig me te verdiepen in systemisch werk en miste een boek om dit ook op een pragmatische en holistische manier binnen onze organisatie toe te passen. We groeien snel en juist nu is het belangrijk focus en energie te hebben voor de cultuur, werkgeluk en gedragspatronen. Dit boek kan mij precies de goede basis geven waarnaar ik op zoek ben.

  1. Robin Sonders

   Ontzettend bedankt voor je mooie antwoord, Inge. Jij hebt het boek gewonnen! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 3. Zo veel (onbewust) getraumatiseerde mensen, dus dat is ook merkbaar in organisaties. Ben benieuwd welk perspectief het boek hieraan toevoegt.

 4. Erica Schoeman

  Het voelt alsof het universum mij heeft gehoord. Ik ben 21 jaar oud en ben al sinds mijn jeugd hooggevoelig. Nu ben ik bezig met studies waarin ik de leidinggevende ben. Toch heb ik er af en toe moeite mee doordat ik altijd het gevoel heb gehad dat er meer is. Je hebt boeken die vertellen dat er 4 juiste stijlen zijn van leiding geven.. maar dit boek zal je een 5e stijl geven die ik juist wil leren. Want dit voelt aan als de stijl die bij mij gaat passen. Ik wil dit boek zoo zoo graag! En kan niet wachten tot de uitreiking!

 5. Marlies Kunz-Nederstigt

  Oei… Ik kan nog mee doen. Ik zou graag voor me dochter Erica Schoemanmee willen doen. Zijn heeft zelf ook al gereageerd. Ik vind het ontzettend mooi hoe zij zichzelf op verschillende manieren wilt ontwikkelen om zo op die manier zo veel mogelijk uit zichzelf te halen.

 6. Robin Scheffer

  Dit zou te gek zijn om te winnen! Mijn vriendin Erica Schoeman verdient dit zo erg! Zij helpt mij altijd zo goed met alle vragen die ik hierover heb en zij zoekt hier echt al zo lang naar om zich nog beter ontwikkelen ! Staat altijd klaar voor iedereen, hoog tijd om haar eens in het zonnetje te zetten🤍

 7. Mijn vriendin Erica wilt dit boek heel graag hebben. En het lijkt mij leuk om de verhalen van haar te horen, want als ze ergens enthousiast over raakt weet ze me altijd ergens in mee te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *