In de spotlight: Smaragd

Smaragd wie kent hem niet. Deze prachtige diep groene steen is voornamelijk bekent om zijn kleur en de mooie sieraden waarin die wordt verwerkt. De steen behoort tot de beryl-familie. Colombia, Brazilië en Zambia zijn tegenwoordig de belangrijkste vindplaatsen. 

We zitten nu in de maand mei en de wereld maakt zich weer klaar om weer volledig tot bloei te komen. Smaragd is met zijn frisse groene kleur echt een steen voor de lente! De kleur is zelfs zo bijzonder dat het zijn eigen naam heeft gekregen namelijk ‘Smaragdgroen”. De lente staat symbool voor een nieuw begin en nieuw leven. De smaragd maakt het gemakkelijker afscheid te nemen van wat niet meer voor jou werkt en om positief aan iets nieuws te beginnen.  En echt te genieten van de mooie dingen in het leven. 

In dit artikel...

Geschiedenis

De naam Smaragd is af te leiden van het Griekse woord Smaragdos wat groene steen betekend. 2000 jaar v.chr. was de Smaragd al een geliefde steen bij Egyptenaren. Daarna was het bij de Grieken en Romeinen een populaire steen en werd gedragen door mensen van adel. 
Smaragd wordt door de jaren heen gezien als de steen van liefde en romantiek. Hij word ook vaak aan geliefde gegeven in de vorm van een ring. Vroeger geloofde ze dat de Smaragd van kleur zou veranderen als je geliefde ontrouw was geweest. 

Werking

Spiritueel: Smaragd stimuleert innerlijke groei en geeft een vooruitziende blik. Smaragd maakt dat je je kan openstellen voor de liefde en je in harmonie leeft. 
Mentaal: Smaragd helpt bij het doorbreken van oude patronen. Deze steen werkt kalmerend en helpt tegen stemmiswisselingen. Hij kan hulp bieden bij psychiatrische stoornissen. Smaragd maakt dat je het positieve van dingen kan inzien en dat je je gelukkig voelt. 
Lichamelijk: Smaragd heeft een herstellende werking op hart en long aandoeningen. Ook heeft smaragd een positieve werking op de ogen.  Ook werkt het ontgiftend voor het volledige lichaam. 

Chakra

Smaragd werkt met zijn prachtige groene kleur op het 4de chakra. Het hartchakra geeft kracht voor liefde, kwetsbaarheid en toewijding. 
Het hartchakra is het centrum van ons lichaam, vanuit dit punt wordt de bloedsomloop en de ademhaling geregeld. Smaragd werk hierdoor ook goed bij het herstel van longziekten en hartaandoeningen. 

Kopie van Sterrenbeeld Vissen (1)

Sterrenbeelden

Stier
Boogschutter 
Kreeft
Schorpioen
Waterman 

Kopie van Sterrenbeeld Vissen

Shop in onze webshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *