In de spotlight: Carneool

Een steen voor de ideale hot girl summer, die je onweerstaanbaar maakt voor knappe mensen en zwoele ontmoetingen? Of gewoon een heerlijk steentje boordevol zonnige, activerende energie? Hier lees je alles over deze fantastische, oranje steen!

Zoals ik al eerder schreef in mijn artikel over trendy edelstenen, zijn stenen soms echt een modeproduct. Wat ik daarmee bedoel, is dat we in de winkel soms merken dat een steen ineens razend populair wordt. Een poos geleden was dat bijvoorbeeld de moldaviet, daarna wilde ineens iedereen hematietringetjes hebben, en nu ineens is de carneool dé steen voor deze zomer. En ja, ook hier blijkt de populariteit weer terug te leiden naar TikTok. Ik vind het ontzettend leuk dat o.a. Tiktok ervoor zorgt dat meer mensen zich bezighouden met (semi-)spirituele onderwerpen, en ik leg met liefde wat meer uit over deze steen. Dus als jij nog twijfelt of de carneool iets voor jou is, lees dan gauw verder!

Uiterlijk

De carneool is eigenlijk onderdeel van de agaat-familie. Agaat bestaat in een heleboel verschillende soorten, maar is vaak te herkennen aan specifieke streeppatronen. Ook zijn de meeste agaatsoorten een beetje doorschijnend, en nooit helemaal opaak (met opaak bedoel ik dat er echt helemaal geen licht doorheen valt, zoals bij de jaspis, onyx of hematiet). Wat carneool onderscheidt van andere agaten, is voornamelijk de kleur: Carneool is oranjerood, echt een lekker knalkleurtje.

Meer weten over de andere soorten agaat? Check snel ons nieuwe artikel waarin we je van alles vertellen over de verschillende varianten van deze steen!

Werking

Qua werking en betekenis, is de carneool vooral een steentje dat je superveel energie geeft als je bijvoorbeeld een beetje moe of lusteloos bent. Activerend, motiverend en vitaliserend zijn goede kernwoorden. Daarnaast geeft ‘ie je zelfvertrouwen een sterke boost en helpt ‘ie je om succes aan te trekken, maar ook om idealistischer, daadkrachtiger en pragmatischer in het leven te staan. Kortom, deze steen is perfect als jij nieuwe dingen wilt aangrijpen, op krachtige wijze problemen wilt kunnen oplossen, nieuwe uitdagingen aan wilt gaan én lekker actief in je vel wilt zitten.

Op lichamelijk vlak heeft de carneool ook nog een paar fijne werkingen. Zo staat hij in verbinding met vrouwelijke energie en vruchtbaarheid, en met de geslachtsorganen en seksualiteit. Hij stimuleert ook je doorbloeding en stofwisseling en helpt daarnaast bij de opname van belangrijke stoffen zoals vitaminen en mineralen. Ook bij zenuwpijnen en reuma-gerelateerde klachten helpt de carneool goed.

Klik hier om de carneool schijfstenen te bekijken in de Tara webshop
Schijfstenen
Klik hier om de carneool hangertjes te bekijken in de Tara webshop
Hangers
Klik hier om de carneool trommelstenen te bekijken in de Tara webshop
Trommelsteen
Klik hier om een pendel van carneool te bekijken in de Tara webshop
Pendel
Klik hier om een mala van carneool te bekijken in de Tara webshop
Mala
Klik hier om de carneool splitkettingen te bekijken in de Tara webshop
Splitketting
Klik hier om de carneool armbanden te bekijken in de Tara webshop
Armband

Vormen

Edelstenen worden in allerlei vormen en maten verkocht. Sommige stenen zijn perfect om in huis neer te zetten, terwijl je andere stenen makkelijker bij je kunt dragen. Uiteindelijk kan je zelf het beste kiezen wat bij jou past, maar het kan helpen om goed te kijken naar de specifieke werking van een steen. Sommige stenen staan namelijk specifiek voor rust en balans in huis, dus die zou ik ook lekker thuis neerzetten. Zeker als je er een mooi groot stuk van kan vinden! Andere stenen hebben een meer persoonlijke werking, dus die kan je dan het beste bij je dragen. Dan zou ik voor een kleinere, gladde steen kiezen.

Carneool is er ook zo eentje die je het beste bij je kan dragen, bijvoorbeeld als je wat extra energie kan gebruiken. Mensen die graag sieraden dragen, kunnen eens kijken naar een mooie hanger of armband. Als je niet zo’n sieradenmens bent, zou je een trommelsteentje of plat schijfsteentje in je tas of broekzak kunnen stoppen. Sommige vrouwen dragen hun steentjes zelfs weggestopt in hun bh! Alles kan, als het voor jou maar goed voelt. Je kan ook zelf kiezen of je de steen graag direct op de huid draagt (dan werkt ‘ie namelijk het sterkst), of liever niet (dan werkt hij nog steeds prima overigens, maar dan iets milder). 

Als je nog meer wilt weten over de carneool (óf over een andere steensoort) mag je natuurlijk altijd een berichtje sturen naar Team Tara. We staan elke dag voor je klaar met adviezen en uitleg! Ook ben je van harte welkom in onze winkel, om alle steentjes in het echt te kunnen zien en voelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *