In de spotlight: Robijn

Robijn! De geboortesteen van juli. Robijn is echt de koning onder de edelstenen. Met zijn diep rode kleur is die ook veel terug te vinden in juwelen en tiara’s uit koningshuizen over de hele wereld. En nog steeds is Robijn een zeer geliefde steen voor in sieraden. 

Oorspronkelijk mochten edelstenen pas de naam edelsteen krijgen als ze een bepaalde hardheid, schoonheid en zeldzaamheid hadden. Robijn, Saffier, Smaragd en Diamant paste als enige vier in dat profiel. Het was dan ook lang dat andere stenen niet de naam edelsteen mochten hebben.  Nu is die regel er niet meer. 

In dit artikel...

Geschiedenis

Robijn heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord Rubeus wat ‘rood’ betekend. 
Robijn was vroeger ook bekent onder de naam Karbonkel wat is afgeleid van het Latijnse woord Carbuncules wat een ‘kooltje vuur’ betekend. Karbonkel was de naam voor alle stenen die rood van kleur waren zoals granaat, spinel en gekleurde toermalijn, vroeger dacht men dat dit dezelfde stenen waren. 

Werking

Spiritueel: Robijn maakt je realistisch en initiatiefrijker. Robijn beschermd tegen negatieve energieën.
Mentaal: Robijn maakt wilskrachtig en doelgericht. Hij vergroot je concentratie en maakt moedig, vrolijk, actief en gemotiveerd. Hij stimuleert passie en hartstocht. 
Lichamelijk: Robijn zorgt voor een goede doorbloeding en versterkt ons afweersysteem. Robijn verminderd uitputting en vermoeidheid en vergroot het libido. 

Chakra

Robijn heeft een positieve werking op het hartchakra (4de) en op de stuitchakra (1ste). Robijn versneld de bloedsomloop en spijsvertering. 

Kopie van Sterrenbeeld Vissen (3)

Sterrenbeelden

Leeuw
Ram
Schorpioen 

Kopie van Sterrenbeeld Vissen (2)

Shop in onze webshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *