Affirmaties voor januari

January icon

Gelukkig nieuw jaar allemaal! Hopelijk is iedereen de jaarwisseling goed doorgekomen. En of je nu goede voornemens hebt voor 2022 of zonder specifieke doelen aan het nieuwe jaar begint, Team Tara wenst iedereen veel succes, liefde en rijkdom toe!

In dit artikel...

Om het jaar met een frisse blik te kunnen beginnen, hebben we opnieuw een aantal affirmaties verzameld. Deze tekstjes kan je ter inspiratie gebruiken tijdens de maand januari, en waar nodig als een soort mantra’s voor jezelf herhalen. Hoe vaker je ze herhaalt, hoe groter de kans dat je op die manier iets goeds manifesteert. Met positieve gedachten trek je ook positieve energie aan, zoals Esra al een keer uitlegde in dit artikel.

Daarnaast hebben we ook weer een aantal andere mooie tips voor je, zoals bepaalde edelstenen of andere dingen die je helpen om je energie in balans te houden. Elke maand zijn dit weer andere stenen, omdat elke maand en elk jaargetijde natuurlijk weer een andere energie heeft.

Een foto van een besneeuwd bos, waar zonnestralen op zo'n manier door de bomen vallen dat alles glinstert en er magisch uitziet

Een nieuwe start

Het is lekker cliché natuurlijk, maar het begin van een nieuw jaar is ook hét perfecte moment om zelf aan iets nieuws te beginnen en om oude, schadelijke dingen los te laten. Kies zorgvuldig welke dingen jou nog gelukkig maken, en die mogen dan mee naar 2022. De dingen die je geen geluk meer brengen kan je achterlaten in 2021.

Ook op praktischer vlak is dit een mooi moment voor iets nieuws. We laten de warme, zachte, gezellige energie van december eventjes los en gaan met een meer praktische, rationele blik verder. Januari is een tijd van aanpakken, van hard werken voor de dingen die je graag wilt bereiken, de handen uit de mouwen steken.

Voor Team Tara komt er ook iets moois aan: Op 3 januari ontvangen wij de sleutels van een nieuw pand. Hier gaan we het magazijn voor onze winkel huisvesten, zodat we geen dozen meer hoeven uit te pakken midden op de winkelvloer. Dat was altijd al chaotisch, maar in het afgelopen jaar was het vaak zo druk in de winkel dat het écht niet meer kon.

Ook komt er in ons nieuwe pand een klein kantoortje waarvandaan we bijTARA.nl gaan bijhouden, seizoen twee van onze podcast gaan opnemen, en daarnaast de hele webshop én onze social media een opknapbeurt willen geven. Dit deden we voorheen deels vanuit de drukke winkel en deels vanuit huis, dus het geeft ons enorm veel rust om al deze dingen voortaan op deze nieuwe locatie te kunnen doen! Dit betekent wel dat we begin januari even wat minder actief zullen zijn op al onze online platforms, want we zullen dan druk zijn met inrichten. Zodra het dan af is, gaan we met een frisse blik verder. We kijken er enorm naar uit!

Een foto van een grote stapel verhuisdozen, ter illustratie
Snowflake icon

Edelstenen voor januari

Gedurende het jaar verandert zowel je eigen energie, als de energie van de wereld om je heen. Om te zorgen dat je je energie goed in balans houdt, kan het heel fijn zijn om specifieke edelstenen bij je te dragen die bij deze tijd van het jaar passen. Zo kan jij op een fijne wijze blijven meevaren met de golven van het leven! 

Hieronder heb ik een aantal aanraders voor het begin van 2022 op een rijtje gezet. Deze steentjes kan je bij je dragen, door ze bijvoorbeeld in je broekzak te doen of aan een ketting te dragen, maar het kan ook heel prettig zijn om ze in huis te leggen, of op je werkplek. Gebruik ze het liefst naar eigen inzicht, want je weet vaak zelf het beste wat je nodig hebt.

Mosagaat

Deze agaatsoort is dé steen voor een nieuw begin, die je helpt om met veranderingen om te gaan en die je daarbij vertrouwen en daadkracht schenkt. Ook werkt de mosagaat kalmerend en brengt hij je emoties in balans. Daarmee is deze steen perfect voor iedereen die op zoek is naar iets meer innerlijke rust. 

Naast de mosagaat kan het heel fijn zijn om een klein Ganesha-beeldje in huis te zetten. Ganesha wordt ook vaak aangeroepen bij een nieuw begin en verwijdert obstakels van je pad. Voor meer info, zie ons artikel over Ganesha.

Groene calciet

Deze calcietsoort staat bekend als superkrachtige steen bij het loslaten van oude, schadelijke gedrags- en denkpatronen. Heb jij soms het gevoel dat je steeds maar vast blijft zitten in dezelfde patronen? Dat je als het ware rondjes blijft lopen in plaats van vooruit te gaan? Dan is de groene calciet echt perfect voor jou! 

Groene calciet helpt je niet alleen om weer vooruit te kijken en het verleden achter je te laten, maar heeft nog meer fijne en behulpzame krachten! Hij stimuleert persoonlijke groei en geestelijke ontwikkeling, bevordert zelfvertrouwen en absorbeert negatieve energie.

Onyx en Tijgeroog

Deze twee stenen zijn natuurlijk allebei anders, maar ze hebben een aantal eigenschappen met elkaar gemeen: Ze bevorderen allebei doelgerichtheid, daadkracht en bescherming. Deze twee stenen worden veel ingezet bij nieuwe ondernemingen.

Onyx is hiernaast een hele sterke beschermer, zowel op mentaal als fysiek vlak. Hij wordt veel meegenomen door mensen die op reis gaan, om onderweg bescherming te bieden.

Tijgeroog is bij uitstek dé steen voor bij een examen, test of oefening, omdat hij je concentratie verbetert en helpt je doelen te bereiken.

Barnsteen en citrien

Deze twee steentjes zijn allebei ideaal om een winterdip tegen te gaan. Januari is vaak een koude, grijze maand en veel mensen hebben daar in bepaalde mate last van. Deze twee stenen kunnen helpen om weer iets lekkerder en positiever in je vel te zitten.

Barnsteen is versteende dennenhars en wordt soms ook wel amber genoemd. Deze steen helpt sterk tegen verschillende bronnen van pijn en wordt bijvoorbeeld vaak ingezet bij jonge kinderen die voor het eerst tandjes krijgen, om de pijn te verminderen.

Citrien zit boordevol zonnige, positieve energie en wordt in zowel natuurlijke als gebrande vorm verkocht. De gebrande vorm heeft een vergelijkbare werking als de natuurlijke, maar is wel minder sterk.

Scrabble-blokjes van hout, elk met een letter erop. De letters spellen samen het woord january

Affirmaties, mantra’s en andere inspirerende teksten

Voorheen trok ik voor onze maandelijkse affirmaties altijd alleen maar kaarten uit bijvoorbeeld tarot-, affirmatie-, of orakeldecks. Deze keer komt een deel van onze affirmaties juist ook uit boeken, of andere plekken waar ik inspirerende en nuttige teksten kon vinden. Ik wilde me niet beperken tot kaartendecks terwijl er nog zo veel meer moois is!

quote / quotation marks

Sterrenlicht

Rebecca Campbell heeft al meerdere prachtige kaartensets gemaakt, waaronder het Sterrenlicht Orakel. Deze set bestaat uit allerlei diepgaande en inspirerende teksten, vergezeld door sprookjesachtige afbeeldingen die soms linea recta uit een science fiction boek lijken te komen, maar ook een flinke dosis spiritualiteit in zich dragen. Uit deze set heb ik 3 kaarten getrokken die tijdens de maand januari als inspiratie of affirmatie kunnen dienen:

Kaart uit het sterrenlicht-orakel. De tekst is "Wees baanbrekend, niet volgzaam"
"Wees baanbrekend, niet volgzaam. Een nieuwe weg. Wees de leider die je had willen hebben."
Een kaart uit het sterrenlicht-orakel, getiteld "School van de Aarde"
"School van de aarde. Levenslessen. Groei van de ziel. Leren. Hoger besef."
Een kaart uit het sterrenlicht-orakel, getiteld "De overgangssituatie van de aarde"
"De overgangssituatie van de aarde. Krachtplaatsen. Leylijnen. Laat je leiden."

Bovenstaande foto’s komen van tarot.nl

Als je meer wilt weten over de betekenis van elke kaart, kan je die hieronder lezen. Dit zijn de teksten zoals ze in het bijbehorende boekje van het Sterrenlicht Orakel te vinden zijn. Skip je liever de lange teksten en wil je de andere inspirerende quotes voor januari zien? Klik dan hier!

Nieuwsgierig naar de rest van de kaarten uit deze set? Je shopt hem hier!

1. Wees baanbrekend, niet volgzaam.

Een nieuwe weg. Wees de leider die je had willen hebben.

Als je wacht tot de weg perfect is gebaand, dan kies je niet je eigen pad – en zet je waarschijnlijk zelf niet de eerste stap. Laat zelfs een klein detail, dat er niemand is die je de weg kan wijzen, niet de reden zijn dat je geen stap zet en niet de leiding neemt. Laat het de reden zijn waarom je het doet.

De moedigste leiders, die het meest nodig zijn, wachten niet op toestemming – of op het moment dat ze het gevoel hebben dat ze er klaar voor zijn. Ze halen een keer diep adem, zetten de ene voet voor de andere, en bedenken onderweg wat ze moeten doen. Ze wachten niet totdat iemand hen leidt, ze leiden zichzelf.

Dit is een kaart voor leiders. Hij is het teken dat jij de weg, die nog niet eerder is gegaan, moet bepalen. Jij moet de eerste zijn en de weg bepalen voor de anderen die een beroep op je doen. Als je het gevoel hebt dat je niet wordt gewaardeerd, sta dan op voor degenen die hetzelfde gevoel hebben. Als niemand zich uitspreekt over wat belangrijk is, laat jouw stem dan horen.

Niemand op aarde komt zo dicht bij jouw uniek-zijn en alles wat je kunt, jouw talenten en jouw levenservaring. Kijk niet naar degenen die eerder deze weg bewandelden – leiders moeten hun eigen weg bepalen. Doe het voor je dochter. Doe het voor de jongeren. Doe het voor de volgende leiders. Wanneer je het als eerste doet, dan maak je het voor de anderen gemakkelijker om je leiding te volgen. Open nieuwe wegen, volg niet.

2. School van de aarde

Levenslessen. Groei van de ziel. Leren. Hoger besef.

De planeet Aarde is een belangrijke initiatie voor de ziel, en de levenslessen zijn het leerplan waarvoor we ons inschrijven. Dit zijn geen lessen die we maar één keer leren, maar thema’s waarvoor we kiezen, ervaringen die we tijdens ons leven willen verdiepen. Levenslessen  gaan niet alleen maar over gelijk hebben – maar ook over fouten maken. Je begrijpt dit beter wanneer je bedenkt dat de Aarde een planeet is met twee polen. Je leert steeds meer, ieder jaar.

Als je deze kaart hebt getrokken als je het moeilijk hebt, word je er direct aan herinnerd dat je hier bent gekomen om te groeien en te leren. Probeer in moeilijke tijden niet te denken dat je het ‘verkeerd’ hebt, maar zie het als een gelegenheid om te groeien, met hoogte- en dieptepunten, dan groeit je ziel beslist en dat is het belangrijkst!

Wanneer je deze kaart trekt, kan het ook betekenen dat je een nieuwe studie moet beginnen of op een andere manier moet groeien. Je kunt weer lessen gaan volgen, bijvoorbeeld via de universiteit, school of een cursus. Als je relatie niet zo goed gaat, word je eraan herinnerd dat dit ook een gelegenheid is om meer inzicht te krijgen – tenslotte staan relaties er vooral om bekend dat je als ziel kunt groeien terwijl je hier op Aarde bent.

3. De overganssituatie van de aarde

Krachtplaatsen. Leylijnen. Laat je leiden.

Leylijnen zijn lijnen met onzichtbare energiepunten op aarde. Je kunt ze voelen als je je erop afstemt en er gevoel voor hebt. Ze staan ook bekend als spirituele wegen en werden vergeleken met de meridianen die, volgens de Chinese geneeskunde, door het lichaam lopen. Ze verbinden heilige plaatsen, steencirkels en grafheuvels overal ter wereld.

In Australië gaven de Aboriginals via hun muziek uiting aan de mythe van de Droomtijd, niet echt een tijd van schepping, maar van ordening, waarbij belangrijke punten in het landschap een voorname rol spelen. Door middel van de traditionele liederen en dansen kreeg men toegang tot de omstandigheden van het land en kon men veilig grote afstanden afleggen.

Velen menen dat wanneer we zulke heilige plaatsen op aarde bezoeken, er iets in ons ontwaakt. Sommigen geloven ook dat wanneer we in contact komen met deze heilige plaatsen in het land en ons eraan hechten, de planeet ook een nieuwe impuls krijgt.

Heb je het gevoel dat je ziel je herinnert aan een heilige plaats die je moet bezoeken? Of dat je moet zorgen voor het land waar je woont? Dat je eerbied moet hebben voor de bekende en onbekende beschermers, of natuurgeesten, van dat land en ze moet erkennen? Als je je met de Aarde verbindt en zijn beschermers eerbiedigt, dan stelt het land zich meer open voor jou en laat het je niet meer los. Het geeft meer vruchten af en de bewakers waken over jou.

Snowflake icon

Jongen, mol, vos, paard

Eind 2020 heeft het team in de Tara winkel een aantal boeken uitgezocht die we tijdens de feestdagen extra in het zonnetje wilden zetten. Één van de boeken die we toen als ultieme cadeautip aanprezen, was De Jongen, De Mol, De Vos en Het Paard van Charlie Mackesy.

We bleken niet de enigen te zijn die helemaal weg waren van dit prachtige boek, want we hebben geen enkel ander boek zo vaak verkocht als deze. Ondertussen zijn we ruim een jaar verder, en exemplaren van dit boek blijven nog steeds als warme broodjes over de toonbank gaan.

Het is ook niet zo gek dat veel mensen dit boek wilden kopen, want hij is fenomenaal mooi. De combinatie van Mackesy’s lieve tekeningen met zijn zachte, vriendelijke woorden maakt dit tot één van de allermooiste cadeautjes die je iemand kan geven.

Daarom heb ik deze keer een paar korte tekstjes uit dit boek uitgezocht, voor een zachte en liefdevolle start van 2022. Deze tekstjes zijn niet alleen goed om een ander te laten weten dat je van diegene houdt, maar juist ook voor een beetje zelfliefde. Als affirmatie of mantra werken ze niet echt, maar wel als mooie reminders voor jezelf.

Ben je door deze tekstjes nieuwsgierig geworden naar de rest? Je shopt het boek hier!

Afbeelding uit het boek van Mackesy, met daarbij de tekst: "'Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?' vroeg de jongen. 'Help,' antwoordde het paard"
"'Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?' vroeg de jongen. 'Help,' antwoordde het paard"
Afbeelding uit het boek van Charlie Mackesy met de quote: "De meeste oude mollen die ik ken zouden willen dat ze minder naar hun angsten hadden geluisterd en meer naar hun dromen"
"De meeste oude mollen die ik ken, zouden willen dat ze minder naar hun angsten hadden geluisterd en meer naar hun dromen"
Afbeelding uit het boek van Mackesy met de quote: "'Ik ben zo klein,' zei de mol. 'Ja,' zei de jongen, 'maar je maakt een groot verschil.'"
"'Ik ben zo klein,' zei de mol. 'Ja,' zei de jongen, 'maar je maakt een groot verschil.'"

Dat was weer een mooie dosis inspiratie voor deze maand. Hopelijk is de start van het nieuwe jaar geen al te grote omschakeling voor je, en kan je lekker meebewegen met al het nieuws dat 2022 je gaat brengen. Geniet ervan, en wij zien jullie in februari weer met een nieuwe verzameling affirmaties!

Fireworks icon

2 gedachten over “Affirmaties voor januari”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *